Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ez az orosz szöveg mennyire...

Ez az orosz szöveg mennyire hibás/hibátlan?

Figyelt kérdés

Моя семья

Здравствуйте! Вот моя семья. Меня зовут xy. Я ученик. Мне 21 год. Моя мама xy. Моей маме 56 лем. Её зовут XY. Мой отец XY. Моему отца 51 год. Его зовут XY. Моя бабушка пенсионерка. Моей бабушке 79 лет. Её зовут XY.

2021. szept. 29. 21:56
 1/5 chtt ***** válasza:
97%

Hali, sikerült meglepned, miért hívnak hu-nak, aztán a másodiknál persze rájöttem, hogy iksz-ipszilon vagy. :D

21 évesen inkább студент a titulusod (már középsuliban is, az ученик általános iskolába való).

- 56 лет (ezt gondolom, csak elgépelted, mert a többinél jó)

- Моему отцу...

- Моя мама xy. / Её зовут XY & Мой отец XY / Его зовут XY -- mivel mindenhová xy-t írtál, nevet feltételezek, de akkor duplázol -- vagy az első xy foglalkozás lenne?

2021. szept. 29. 22:36
 2/5 A kérdező kommentje:

Mindegy, a lényeg hogy az egyetlen hiba a моему отцу volt amit nem így írtam

Köszi!

2021. szept. 29. 23:19
 3/5 chtt ***** válasza:
100%

Ja, ha mindegy, akkor bocs, hogy segíteni próbáltam.

Szívesen.

2021. szept. 29. 23:24
 4/5 anonim válasza:
2021. okt. 20. 12:36
 5/5 chtt ***** válasza:
75%
Menek, nézem. :)
2021. okt. 20. 13:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!