Mennyi idő alatt jutottál el a mostani nyelvtudásod szintjére? Mennyit foglalkoztál vele napi/heti szinten?
Milyen szinten vagy?
Igazából azért kérdezem, mert kiváncsi vagyok, h a napi 2 órás tanulással fél éven belül tudok-e középfokú vizsgát tenni. Most sztem haladó szinten vagyok a jó néhány megoldott teszt eredményéből következtetve.
Én 1 hét múlva kezdem a haladó tanfolyamot egy suliban. ez után meg akarok csinálni egy nyelvvizsga felkészítő tanfolyamot, utána remélem már sikerül a nyelvvizsga.
szerintem fél év alatt neked is sikerülhet! csak azokat a feladatokat gyakorold be jól, amik a választott nyelvvizsga típushoz tartoznak. és persze szókincset kell növelni a szóbeli miatt.
ajánlom, hogy olvass idegen nyelvű könyvet.
én amúgy németes vagyok, te?
Igaza van az előttem szólónak, hogy csodás az oktatási rendszer, mert én is több mint 10 éve tanulok angolul és még csak most voltam középfokúzni a BME-n.
Magamtól készültem ráadásul, ami elég nehéz ha az ember nem tudja előre mire számíthat. Én most a nyáron dolgoztam egy cégnél, ahol sok volt a külföldi,tehát rá voltam kényszerítve az angolra, de igazság szerint ez segített a legtöbbet, hogy meg merjek szólalni stb, és persze jó volt hogy használtam a nyelvet. Ám emellett rájöttem, hogy mennyire nem azt tanítják,amit kellene. Tudunk bonyolult nyelvtani szerkezeteket, de totál alapvető dolgon gondolkodunk,hogy hogy a fenébe is kell mondani...
Szerintem ha eleget foglalkozol a nyelvvel és van érzéket hozzá, ezért ugye gyorsan is tudsz tanulni, mindenképpen menni fog! :)
Sok sikert hozzá, és ha kérdésed van esetleg, hogy mi volt pontosan a nyelvvizsgán, szívesen válaszolok!
Ez nyelvtől is függ.
Én németül beszélek felső fokon. Ezt 5 év alatt hoztam össze, heti 5 német óránk volt, sima gimnziumban. És így is bőven meglett. Szerintem abszolút nem nehéz. Mondjuk nekem egy nagyon-nagyon jó tanárom volt.
Napi 2 órával sztem simán fel lehet készülni egy középfokúra. De ezt persze embere válogatja. Én pl. nyelvi beállítottságú vagyok, szóval én viszonylag könnyen tanulok nyelvet.
Oroszul 1,5 évig tanultam heti 2 órában és meglett a középfok.
Szóval lazán sikerülhet!
Sok sikert!
Szia!
Ha haladó szinten vagy valóban akkor fél év alatt napi 2 tényleges két órvál eljuthatsz simán a középfokúig. De a szóbeli részről se feledkezz meg.
Én fél év alatt napi 3-4 óra tanulással jutottam el alapszintről középfokra. Elsőre átmentem:) De most megint nem tudnék sajnos megszólalni:(
L/18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!