Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mit tennétek a helyemben?

Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

Szóval, az egyetemi tanulmányaim miatt, majd le kellene tennem a nyelvvizsgát. Ezzel, az évvel együtt van 3 évem a diplomáig, amihez kötelező a nyelvvizsga. Azt kell tudni, hogy nem vagyok valami jó angolból, tehát az alapszinten megyeget...az hogy mi a nevem, honnan származom, hol élek, hány éves vagyok, hogy hívnak stb, meg ki írom kérni a kávét étteremben angolul. Tehát, nem nagy nyelvtudással rendelkezem. Az egyetem előtt jártam angol képzésre, de mivel felvettek az egyetemre, így abba kellett hagynom a képzést, mert egy másik városban kezdtem el a tanulmányaimat.

A lényeg, hogy tegnap rámirt a szaktársam, hogy menjek vele angolra, mert fél év múlva lenne lehetőség a nyelvvizsgára. Ezzel, csak az a gond, hogy nem vagyok olyan szinten angolból, mint amilyenen ők vannak. Tehát, nem tudnék boldogulni azon a szinten. Ezt neki is elmondtam, erre neki állt feljebb, hogy én tudom, meg, hogy mehetnek stb. De szerintem, hiába mennék, ha tényleg nem tudnék ott boldogulni.

Ti mit tennétek, el mennétek erre az angol órára, ami fel év múlva nyelvvizsgát adna, úgy hogy nem álltok olyan szinten angolból? Vagy elmennétek magántanárhoz, akivel a te szinteden tovább lehetne fejleszteni az angol tudásod, és 2 év múlva meglenne a nyelvvizsga?

2021. szept. 8. 12:30
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Az hogy fél év alatt nyelvvizsgád van, egy csoportos képzéstől azt azért megnézném.

Alap dolog a szintfelmérés, ha nem vagytok egy szinten már bukó a csoportos óra, és a létszám is max 4-5 fő ig okés, afölött nem.

Én a helyedben magántanárhoz mennék, és sztem 1 év alatt felvisz olyan szintre hogy középfokra menj.

Én 1,5 év alatt vagyok most középfoknál, bár még nem tudom sikerült-e pár napja volt a vizsga, de én full alapról kezdtem tehát mi az a can,could? foggalmam sem volt ennyire alapról.

2021. szept. 8. 12:49
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem sincs értelme szenvedni egy fél évet, és ha nem sikerül utána kezdeni előről. Ha más színten vannak, akkor vagy te nem fogsz érteni semmit vagy ők fogják végig unni az órákat. Ha nem érti(k) meg, hogy neked ez nem lenne segítség, akkor így járt(ak), de ne menj csak azért mert ő(k) azt szeretnék (lehet úgy olcsóbbra jönne ki nekik), főleg ha úgy érzed nem jutnál vele előrébb.

Akkor jobban jársz akármi mással (magántanár, online kurzus, akár valamilyen könyv), amivel úgy érzed fejlődni is fogsz és sorban haladni, nem valahol elkezdeni, ahol a többiek tartanak a közte lévő anyag meg kimarad.

2021. szept. 8. 13:10
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

egy normális nyelvviskola vagy akár egyetemi kurzus is egy szintfelmérővel kezd, ami alapján vagy kitesznek az óráról/át egy másikra ha nem vagy elég jó, vagy a tanár szól, hogy ez így eléggé nehéz lesz, ő nem ajánlja de ha szeretnél maradhatsz és megpróbálkozhatsz vele.

ha van lehetőség arra hogy az első órán ingyen vegyél részt/szintfelmérőt írj ott, akkor szerintem próbáld ki. Még ha kiderül hogy tényleg nem jó neked a barátod szintje, lehet hogy megtetszik a nyelvviskola/nyelvtanár stílusa, és járhatnál oda egy másik szintre. A megfelelő környezet/tanár nagyon sokat tud segíeteni a tanulásban, szóval érdemes lenne megnézned hogy maga a módszer amivel dolgoznak amúgy bejönne-e neked.

2021. szept. 8. 13:44
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.

Egyetemről van szó, nem nyelviskoláról. Ez a képzés már 2 éve elkezdődött, nem lenne szintfelmérő sem, csak most hívott volna a szaktársam magával, mert, hogy félév után jelentkezhetnénk a nyelvvizsgára. Tehát, nem hiszem, hogy fél tudnék zárkózni és tudnám tartani a tempót velük. Most azon gondolkodom, hogy ahova jártam egyetem előtt angolra, ott lenne online képzés, csak nem tudom, hogy egyetem mellett mennyire tudnék időben becsatlakozni, mert általában este 5ig vannak az óráim és emlékeim szerint 5kor kezdődött ott az angol tanfolyam, délelőtt még ugye egyetemen vagyok... Magántanárt megpróbálok keresni. Esetleg, aki magától tanult angolt az mennyire hasznos? Eltudta sajátítani az anyagot egyedül és a többi nehézséget, hogy oldotta meg?

2021. szept. 8. 14:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!