Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ti mit tennétek a helyemben?

Ti mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés
Angólból megvan egy B2-es nyelvizsgám kb 82% eredménnyel(összesítve). Imádom az angolt, viszont németből semmit sem tudok(még most kezdtem tanulni), rossz a tanárom, ha rajta múlna soha nem lenne nyelvvizsga. Menjek el különtanárhoz, erőltessem a németet, vagy startoljak rá egy angol felsőfokúra? Mit tennétek? Az angolt szívesen tanulom, a németet nem tudom, mert még nem tanultam, de elég fogékony a nyelvekre az agyam.

2019. szept. 4. 22:49
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Én a németre jobban ráfeküdnék, ha megoldható külön tanárral, az angolt meg passzív módon fejleszteném (pl. könyveket és cikkeket angolul olvasva, angol filmeket/sorozatot/youtube csatornákat hallgatva). Ha a középszint sikerült akkor a nyelvtani alapok nagyjából megvannak, elméletben tanulnod kellett az összes igeidőt, függőbeszédet meg hasonlókat, inkább a szókincset kell fejleszteni ahhoz meg nem kell úgy szavakat magolni mint az elején amikor tanulod a nyelvet. Esetleg nehezíthetsz és youtubeon vannak videók ahol angolul magyarázzák el a német nyelvtant és angolról fordítják a szavakat németre.
2019. szept. 4. 23:00
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Attol fugg mik a terveid a jovoben es hogy most hol tartasz hanyadikos vagy?
2019. szept. 4. 23:06
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!:) igen, folyamatosan azon vagyok angolból, minden idegen szót fordítok, mindenre angolul keresek rá, angol sorozatokat nézek stb...

Kilencedikes, és sajnos kilátástalan vagyok a jövövel kapcsolatban. De úgy vagyok vele, hogy minél több nyelvvizsga, annák jobb, mert a továbbtanulásnál az mégtöbb pontot jelent, illetve ha könnyen megy miért is ne.

2019. szept. 4. 23:23
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

A magolassal amugysem ertek egyet, de azzal, hogy felso foknal nem kell aktivan tolni a szavak kifejezesek tanulasat, azert az nem biztos. Persze passziv modon felszedsz sok szot, de az akkor nem lesz resze igazan az alapos ismereteidnek.

Valamilyen formaban mindig vegezz gyakorlatokat az uj nehez szavakkal is, hogy aktivan beepuljenek.

2019. szept. 5. 16:21
 5/6 anonim ***** válasza:

4 ev alatt van meg eselyes a B2-re es akkor az angolt hozd fel C1 re.

Ahova en jartam az nemetes suli es 8.-ban (bar ez meg nem az a szint), meg 12.-ben is van nyelvvizsga es olyanoknak is sikerult (12. Ben C1 re mennek foleg) aki csak 4 eve kezdte ott a gimit szoval B2 meglehet.

Igy pl sokat lehet tanulni, mindig kaptunk vmi szoveget es elolvastuk, ismeretlen szavakat kikerestuk, osszeirtuk vazltpontokba vagy a tartalmat, visszamo dtuk a tartalmat.

Ez nagyon sokat tud a szokincsben segiteni.

Itrvan egy megbizhato oldal ahol helyesen vannak leirva a szovegek.

[link]

Ha kell vmi segitseg vagy van meg vmi kerdesed irj privit.

2019. szept. 5. 18:19
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat!!:)
2019. szept. 5. 22:46

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!