Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ha korábban 4 évig tanultam...

Ha korábban 4 évig tanultam németet, de már semmit nem tudok belőle, akkor milyen előnnyel indulok újrakezdésnél?

Figyelt kérdés

Szeretnék egy második idegennyelvet az angol(C1) után és nem tudom, hogy érdemes-e még időt fektetni a németbe, jelent-e annyi előnyt a 4 év tanulás (Klett Direkt 1-2), hogy egy másik jobban tetsző nyelv helyett inkább ezt vegyem elő újra, és majd csak később egy harmadikat?

Pár hét alatt előjöhetnek a korábban tanultak?

2021. aug. 31. 00:39
 1/8 anonim ***** válasza:
80%
Hát én 2010 óta nem használtam aktívan a nyelvet, de tavaly novembertől idén májusig németbe éltem (nem oda készültem eredetileg, mielőtt valaki írná miért mentem ki német nyelvtudás nélkül). Nem foglalkoztam egyáltalán a némettel, de így is passzívan a nullához képest sokat fejlődtem. Az a tudás, ha foglalkozol vele aránylag hamar vissza fog jönni. Idehaza meg németnek mindig lesz létjogosultsága.
2021. aug. 31. 11:23
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm. :)
2021. aug. 31. 18:20
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

szerintem semmi értelme, én 2006-ban tettem le a felsőfokút németből, egyszer sem használtam azóta a nyelvet, pedig sokat utaztam. Németországban és Ausztriában is angolt kellett használnom, mert olyan tájszólással beszélnek hogy egy szót sem érteni. Pedig osztrák ÖSD felsőfokúm van, mikor kimentem Bécsbe két mondat után kértem hogy váltsunk át angolra.

Egy példa a gehabt szót koptnak ejtette.

2021. szept. 3. 09:05
 4/8 A kérdező kommentje:
Wow, ez egy érdekes tapasztalat. Köszi. :)
2021. szept. 4. 00:30
 5/8 ambrielcoaching ***** válasza:
Ha sokkal jobban vonz az angol, az könnyebben is menne. Ha a céljaid miatt is jobb az angolt elkezdened, azt válaszd. A nèmetben visszajönnének a tanultak, de az angollal is simán haladhatsz gyorsabban, ha motiváltabb vagy.
2021. szept. 5. 15:39
 6/8 A kérdező kommentje:
Bocsi, de szerintem nem olvastad el a leírásomat. C1 szinten használom az angolt, és minden nap foglalkozom vele. Második idegennyelvet keresek az angol mellé.
2021. szept. 5. 22:39
 7/8 ambrielcoaching ***** válasza:
Bocsánat, jogos...de a lényeg u.az, gondold át, mi motiválna az adott nyelvnél igazán, ne az alapján dönts, hogy az elején melyik menne könnyebben. Én pl sosem akartam megtanulni németül, angolos voltam mindig is, angoltanár is lettem. Aztán pár évet éltem Bécsben, és ott végre megtanultam németül, sőt, meg is barátkoztam vele. Nagyon erős volt a motiváció, hogy tudjam intézni a dolgaimat és állást találjak. Franciául is tanultam régebben, imádtam magát a nyelvet, de azóta sem volt rá igazán szükségem. Talán majd egy francia út előtt előveszem ismét, de most nem kezdenék neki.
2021. szept. 6. 12:32
 8/8 anonim ***** válasza:

3:

Ennek ellenére, ha nem csak utazni akarsz, hanem ott élni megkövetelik a német tudást.

2021. szept. 7. 07:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!