Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Melyik nyelv a legkönnyebb?

Melyik nyelv a legkönnyebb?

Figyelt kérdés

Magyar az anyanyelvem.

Angolból felsőfokú végzettségem van.

2021. aug. 27. 17:09
A kérdező szavazást indított:
Német
Francia
Spanyol
Olasz
Orosz
26 szavazat
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Spanyol
2021. aug. 30. 18:12
 2/7 anonim ***** válasza:
88%

Attol fugg, milyen szinten. Szerintem a nemet nem olyan nehez, de inkabb egyenletesen neheznek mondanam. Spanyol es az olasz eseteben az alapok egyszeruek, aztan folyamatosan bonyolodik. Mindegyik nyelvben vannak konnyebb es nehezebb dolgok.

Pl. nemet: 3 nem, tobbeszam, szorend, osszetett szavak, visszahato igek, melleknevragozas, passziv.

Spanyol: lokalis szokincsbeli elteresek, igeidok, subjuntivo, nevmasok.

2021. szept. 14. 11:58
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

A németből kihagytad, hogy vannak még elválós igék is. (Legalább is a tanár 3 évi német alatt az iskolában így nevezte őket. S anyanyelvű volt.)

De igazából a nyelvek nehézsége egyénfüggő. Nekem például az angol/német ami nehéz pedig sokak szerint könnyű, míg a keleti nyelvek (orosz, kínai, japán) könnyen mennek.

Univerzális válaszként: Mindenkinek a saját anyanyelve a legkönnyebb. Tehát nekünk magyaroknak a magyar.

2021. szept. 21. 08:44
 4/7 anonim ***** válasza:
72%

Így, hogy angolból felsőfokú végzettséged van, szerintem a német.

Egy (al-)nyelvcsalád, tehát sok száz hasonló alapszó és nyelvtani hasonlóság fellelhető a kettő közt. Sőt nekem sokszor visszamenőleg segítette a német megérteni, hogy x évvel azelőtt amit tanultam angolból az miért is úgy van ahogy.

A német nyelvtana viszont köztudott hogy az angolénál nehezebb, bár az orosznak sem egyszerű, az újlatin nyelveknek meg talán egy kicsit egyszerűbb, mint a németnek, de nem sokkal.

De az angol nyelvtudásod miatt valószínűleg neked a német így is egyszerűbb lenne, mint mondjuk a francia.

Nem mellesleg a német Magyarországon hasznosabb is mint bármelyik másik nyelv (az angolt leszámítva).

Végső soron egyénfüggő is, hogy kinek melyik nyelv a könyebb

2021. okt. 18. 15:46
 5/7 anonim válasza:
Amerikai
2023. febr. 19. 22:41
 6/7 anonim válasza:
Amerikai. Se ragozás, se igeidő és elég a használt szavak első három - négy betűjét eldarálni egy rágógumival a szádban.
2023. febr. 19. 22:49
 7/7 anonim ***** válasza:

5#, 6#.

Olyan nyelv nem létezik, hogy "amerikai".

2023. febr. 20. 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!