Melyik nyelv a legkönnyebb?
Magyar az anyanyelvem.
Angolból felsőfokú végzettségem van.
Attol fugg, milyen szinten. Szerintem a nemet nem olyan nehez, de inkabb egyenletesen neheznek mondanam. Spanyol es az olasz eseteben az alapok egyszeruek, aztan folyamatosan bonyolodik. Mindegyik nyelvben vannak konnyebb es nehezebb dolgok.
Pl. nemet: 3 nem, tobbeszam, szorend, osszetett szavak, visszahato igek, melleknevragozas, passziv.
Spanyol: lokalis szokincsbeli elteresek, igeidok, subjuntivo, nevmasok.
A németből kihagytad, hogy vannak még elválós igék is. (Legalább is a tanár 3 évi német alatt az iskolában így nevezte őket. S anyanyelvű volt.)
De igazából a nyelvek nehézsége egyénfüggő. Nekem például az angol/német ami nehéz pedig sokak szerint könnyű, míg a keleti nyelvek (orosz, kínai, japán) könnyen mennek.
Univerzális válaszként: Mindenkinek a saját anyanyelve a legkönnyebb. Tehát nekünk magyaroknak a magyar.
Így, hogy angolból felsőfokú végzettséged van, szerintem a német.
Egy (al-)nyelvcsalád, tehát sok száz hasonló alapszó és nyelvtani hasonlóság fellelhető a kettő közt. Sőt nekem sokszor visszamenőleg segítette a német megérteni, hogy x évvel azelőtt amit tanultam angolból az miért is úgy van ahogy.
A német nyelvtana viszont köztudott hogy az angolénál nehezebb, bár az orosznak sem egyszerű, az újlatin nyelveknek meg talán egy kicsit egyszerűbb, mint a németnek, de nem sokkal.
De az angol nyelvtudásod miatt valószínűleg neked a német így is egyszerűbb lenne, mint mondjuk a francia.
Nem mellesleg a német Magyarországon hasznosabb is mint bármelyik másik nyelv (az angolt leszámítva).
Végső soron egyénfüggő is, hogy kinek melyik nyelv a könyebb
5#, 6#.
Olyan nyelv nem létezik, hogy "amerikai".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!