Hogy tudnék gyakorolni jobban B2-es angol nyelvvizsgára? Nem tudok elviselni még egy kudarcot..
Most megyek másodjára B2-es nyelvvizsgára, de egyszerűen szenvedek vele, pedig eskü nem vagyok olyan rossz angolból.
A 2 gyenge pontom a nyelvtan és a hallásértés. Az első nyelvvizsgám Pannon írásbeli volt, ahol sajnos csak 48%-ot értem el, így megbuktam. Nagyon szomorú voltam miatta, ez kb. 1 éve volt.
Viszont most szombaton megyek a másodikra, ez már Telc lesz, ami komplex, de teljesen kétségbe vagyok esve, nem érzem magam elég magabiztosnak ezzel kapcsolatban, de már 1 hónapja nem csinálok mást, csak gyakorlok rá, de már elegem van belőle, hogy egyszerűen nem mennek a nyelvtan és a hallásértéses feladatok.. A többi elég jól megy. Szövegértés mindig 80% körülire sikerül a többin örülök ha megvan a 40..
Van valami tippetek, hogy hogyan szedjem össze magam szombatra? Nyelvtan és hallásértési feladatokra esetleg egyéb trükkök? Szóbeli is jobban menne, ha nem izgulnél annyira és nem csak őőő-znék..😔
A hallást gyakorold agyon. Ha minden mintafeladatot megcsináltál,kezdd előlről.
Pihenésképp nézz/hallgass angol videókat az érdeklődési körödben és vedd ki a szavakat, próbáld meg felismerni őket, a mondatszerkezeteket stb.
A nyelvtan valóban nehéz, ahhoz ajánlom az Angol nyelvtan by Raraxy alkalmazást telefonra.
"eskü nem vagyok olyan rossz angolból."
Nem is azt nézik, hanem azt, hogy megtudod oldani a feladatot vagy nem.
Nyelvtannál nyálazd át a szabályokat az elejétől a végéig (English Grammar in Use könyvet ajánlom) Illetve, amikor elolvasod a mondatot próbáld behatárolni, hogy ez most a 12 igeidő közül melyik (legalább jelen/múlt/jövő)
Hallás/Beszéd: nézz filmeket és ismételgesd amiket mondanak. Illetve keress ilyen "szófordulatokat", amikkel a beszéded elhúzhatod.
Ajánlom még az emelt érettségi feladatai megnézését.
Lehet igazatok van..😔 Azért csinálom most, mert a felvételi pontokhoz kéne a nyelvvizsga, hogy felvegyenek majd. Most már elmegyek, hisz ki van fizetve, hátha csoda történik.
Intenzív angol kurzusra jártam 3 hétig, így nem egyedül készültem. De ott inkább csak a feladatokkal foglalkoztunk.
Nehéz, de a vizsga napjára próbálj pozitívabb lenni és kevésbé izgulni. Hallgasd meg a kedvenc zenéd reggel, egyél olyat ami feldob.
Hallásértéshez ne a feladatokat hallgasd, keress podcasteket, videóket, filmeket angolul felirat nélkül és azokat próbáld megérteni.
Beszédnél legyenek meg előre a gondolataid minden táméban, így ott már csak megfogalmazni kell tudni. Ehhez kellenek a témakifejtések.
Mikor mész az utcán (vagy máshol), akkor mond el mit látsz, fordítsd le a másiktól hallott, magadtól kigondolt mondatokat angolra magadban. Az a lényeg, hogy ne kelljen gondolkozni a végére, rögtön angolul gondolkozz. Így a szövegalkotás is gyorsabban fog menni beszédben. Ha szavak nem jutnak eszedbe se baj ilyenkor, csak hagyd ki, a vizsgán viszont fontos, hogy ne fuss bele ilyenbe. A vizsga előtt is készülhetsz fejben azzal, hogy magadnak beszélsz angolul.
Nekem a nyelvtannal nincs gondom, mióta sikerült rendszert találni az egészben, próbáld te is így, mert onnantól sokkal könnyebb. Egy táblázat is segíthet, amibe beleírod mikor használod, hogy képzed. Így egymás mellett látva akár a táblázat formájában is jobban megmarad, hogy mi hol van. Minél többet írsz, annál automatikusabban fognak jönni az igeidők szerkezetei.
A legjobb nyelvtani leírásokat eddig az Oxford Angol Nyelvtan könyvben láttam:
Sok sikert, reméljük sikerül!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!