Ezekhez a SpeedLearning és hasonló sokat ígérő nyelviskolákhoz érdemes menni?
Nem csak ez az egy iskola kínál ilyen gyors előrelépést, rövid idő alatt. Igaz lehet ez? Volt már valaki ilyenen?
Jómagam május közepe óta járok a SpeedLearning nyugati téri központjába. Had osszam meg az eddigi tapasztalataimat: Ahogy az előttem szólók is már irák a tanfolyam induló ára elég borsos, de nyilván az ígért eredmény fényében akár reálisnak is tekinthető. Amit a szervezés kapcsán ígérnek az mostanra már mind igaz: folyamatosan lehet jelentkezni az órákra, nincs olyan hogy nincs szabad időpont, ha valami közbejön, akkor akár 1 órával az óra előtt is át tudom rakni az időpontot, mindig van egy-két lyukasóra, ahova be lehet férni. Az első óra egy konzultáció volt, ahol megtörtént a szintfelmérő,egy nyitott beszélgetés keretei között. Az alapján én a felsőfokú tananyagot kezdtem el tanulni. "Tudok" angolul, aktívan használom is, de nyilván szükségem van a fejlesztésére. Napi 10-12 óra meló mellett viszont nem fér bele az életembe, hogy egy kötött, fix időpontos kicsoportos angol tanfolyamra járjak el, tehát számomra az SL ideális modellt nyújt. Mostanra értem el a képzés feléig. Röviden a véleményem:
- tanári óra: Nagyon hasznos és igazából ezen tudja az ember lemérni a fejlődést. Bő 40-50 percen keresztül folyamatosan beszélgetsz a tanárral az előző napi gépi óra anyagáról. 6-7 tanárral találkoztam eddig, mind más és más módszereket használ a fejlesztésra.
- gépi óra: Nyilván értem a hasznát és biztos működik is, de esetemben még igaz, hogy részben többet tudok, mint amit tanulok. Bár észre veszem magamon időnként, hogy használok olyan kifejezéseket, mondatszerkezeteket, amiket korábban biztos hogy nem tettem. Ezt az alfa hullámos, meg relax hangos dolgot nem nagyon tudom hova tenni.
Összegezném: Nekem a tanulmányaim félidejében eddig pozitív a véleményem. Mivel napi szinten aktívan használom az angolt ezért nagyon hasznos, hogy kb kétnaponta beszélhetek egy profi nyelvtanárral, aki segít javítani a tipikus hibákat. A tananyag változatos csak néhány példa a felsőfok első leckéiből: Állásinterjú, telefonbeszélgetésen keresztüli főző recept megosztás, élete alkonyán lévő bácsikat visszatekintése a sanyarú sorsára, családi civakodás a gyerek miatt, stb. A tananyagok nyelvtanilag is lineárisan vannak felépítve, a legutóbbi tananyag pl. pont a reported speech volt, amiben iszonyat gyenge vagyok személy szerint. A tananyagokat kérésre kiadják, mind az írott anyagot, mind a hanganyagot. A hirdetések szerint nem kell otthon magolni, tanulni, ami minden bizonnyal így is van, de én személy szerint szeretnék megtenni mindent, hogy minél hasznosabb legyen számomra is a képzés.
Még jó két hónap a vége, ha túl leszek rajta - és érdekel bárkit is -, akkor majd megosztom a végleges konkluziómat is.
Ti mit vártok ennyi pénztől? Nekem pl a minimum lenne, hogy a wc ne legyen koszos,igénytelen(nem egyszer nem volt wc-papír,kéztörlő,(folyékony)szappan a mosdóban- egy útszéli kocsma wc-je van olyan állapotban,mint a Speedlearninges).Ja,és a termek is mocskosak. Szerintem a termekben évente 2* takarítanak. Én nyáron jártam oda és igaz,vízautomata volt,de pohár nem...És klimát egész nyáron nem sikerült beszerezni, az 50fokos teremben tanulni igazán hatékony. Nekem ezek elég sokat nyomtak a latba.
És hogy milyen a tanfolyam maga? Én közel 300.000Ft-ért nem azt várom,hogy 20új szót megtanuljak. És ez a relaxációs hangkiválasztás is röhejes.. Legszívesebben hagytam volna a francba,de ha már annyi lóvét befizettem...
Szóval nekem nagyon rosszak a tapasztalataim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!