Ezekhez a SpeedLearning és hasonló sokat ígérő nyelviskolákhoz érdemes menni?
Nem csak ez az egy iskola kínál ilyen gyors előrelépést, rövid idő alatt. Igaz lehet ez? Volt már valaki ilyenen?
Nincsen konkrét tapasztalatom, de nyelvtanárként azt mondom, hogy 100%, hogy kudarcra van ítélve a módszer.
Tegyük fel, hogy elmondják neked "alfa" állapotban a szavakat és a nyelvtant, tegyük fel, hogy meg is marad benned (bár én ebben sem hiszek!), akkor még mindig ott van a beszédkézség, amit nem fogsz 40 óra alatt felturbózni.
Valamint az írással is komoly gondjaid lesznek, mind a szavak szintjén (helyesírás), mind a hosszabb szövegek szintjén (fogalmazás, tagolás, kohézió, koherencia, szóhasználat.)
Sajnos az utóbbi 1-2 évtizedben virágkorukat élik a hatalmas átverések a nyelvoktatás terén. Az "új módszerek" kidolgozói tudják, hogy tanulni senki sem szeret, ellenben mindenki gyors eredményre vágyik, így ezt is harsogják a marketingjükben is.
Csak hogy legyen viszonyítási alapod:
Egy alapfokú nyelvvizsgához cirka 200 órát kell venned egy nyelvsuliban, ami kb 200 óra otthoni tanulást is igényel, ha tartani akarod a tempót. Ez 400 óra, ők ehelyett ajánlanak 40-et.
Vicces!
Ez ugyanaz, mint a fogyókúra: ezzel a tablettával egy hét alatt éhezés nélkül lefogysz hét kilót.
A honlapjuk elég tanulságos: garanciáról beszélnek minden konkrétum nélkül, egy helyen ezrekre, más helyen százakra hivatkoznak, galéria rovat van, de tartalma nincs, blog úgyszintén, vélemények: 1, az is még út közben. A csapatban összesen egy tanárt neveztek meg - szerintem nincs valamirevaló tanár, aki erre a nyilvánvaló képtelenségre a nevét adná. Ugyanaz, mint a fogyókúra: ha feltalálták volna a csodamódszert, már mindenki karcsú és öt nyelven beszélő lenne. Szerintem egy év múlva ezek már nem lesznek sehol - érdemes lenne visszanézni.
A te pénzed, ha befizetsz, de majd írjál vissza három hónap múlva, mikor már nulláról indulva letetted a középfokú nyelvvizsgát. Az emberek szeretnek hinni a csodákban, mert nem jár munkával. Négyezer szó és bonyolult szövegek megértése három hónap alatt! Hiszem, ha látom, az internet mindent elbír. Számolj be privátban nekem is meg a másik nyelvtanárnak is, alig várjuk. Lehet már rögtön angolul írni.
a maradi, ámde okos elme, aki nem átallt éveket tanulni két felsőfokú nyelvtudásáért és aki nem érti, vajon a többiek miért nem hasznosították még ezt a "kiváló" módszert
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!