Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Az alábbi angol mondatok...

Az alábbi angol mondatok helyesek minden szempontból?

Figyelt kérdés

1- I sow the seeds today so I can have sunflowers later in the summer

2- arguable arguments (itt olyan érvekre célzok amik nincsenek megfelelően alátámasztva)

3- Where do traditions stem from? (vagy does? ha nem, miért nem?)

4- the fly was easily able to flee from the slapper by using his reflex (azért flee mert a was már multidő ezért nem kell 2x?)

5- I was determined to reach my goals until you hadn't told me how hard is it to accomplish them. (jó lenne úgy kifejezve, hogy "i was determined by my goals"?)

6- by the time, you will be more transparent (ezt a kifejezést arra érteném, hogy megnyílik előttem)

7- amikor azt mondom: they done runned 2 mile.. mit jelent? ha egyáltalán van neki értelme?

8- mondhatok e ilyent? mikor?: I did saw you eating my slice of pizza /vagy azt kell mondanom, hogy.../ I saw you eating my pizza

köszönöm a válaszokat :)

2021. júl. 24. 14:15
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Az untilnak igaziból nem az igeidőkhöz van köze, hanem azt jegyezd meg, hogy nincs utána tagadás, mint a magyarban, azt rontottad el:

until you told me - amíg el nem mondtad nekem, hogy ...

2021. júl. 26. 23:00
 12/15 A kérdező kommentje:

azok alapján amiket írtál (vagy írtatok?) megpróbáltam még pár mondatot összerakni.. sikerült helyesen írnom őket?:

1) we were hiding under trees from the rain until the weather went nice

2) we are hiding under trees until the rain stops

3) we will have been hiding under trees until the rain will not stop.

2021. júl. 27. 00:05
 13/15 anonim ***** válasza:

A harmadik megint a tagadás miatt nem jó. :)

We will have been hiding under trees until the rain stops.

Ja, meg azért sem, mert az until után nem will van, akkor sem, ha a jövőről beszélünk, hanem Present Simple.

2021. júl. 27. 09:41
 14/15 anonim ***** válasza:
Az until onmagaban azt jelenti, hogy "ameddig nem." Mondhatnad ugy, hogy "as long as the rain doesn't stop/continues", de untillal hangzik a legjobban: "until the rain stops." Ez ugyanazert nem will, amiert az if utan sem will-t hasznalunk: [link]
2021. júl. 27. 10:55
 15/15 A kérdező kommentje:

Jajh de nehéz nem tagadni utána.. de majd megszokom..

Köszönöm:) szerintem mostmár megértettem az untilokat

2021. júl. 27. 15:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!