Amikor tankolok a benzinkúton, akkor ezt hogyan mondjam a pultnál angolul?
Figyelt kérdés
Például az 5-ösnél. Korrekt, ha azt mondom, hogy refueling at the 5? Vagy refuel at the 5? Esetleg pump/pumping at the 5? Vagy csak mondjam, hogy number 5? Vagy simán 5? Melyiknek van a legnagyobb értelme?2021. júl. 18. 19:02
1/10 A kérdező kommentje:
Vagy ugyanezen szavak, csak múlt időben?
2021. júl. 18. 19:04
3/10 A kérdező kommentje:
Hogy az 5-ös kútnál tankoltam. Vagy azt, hogy az 5-ös kút lesz. Vagy csak simán, hogy 5-ös kút. Megannyi lehetőség van. Én magyarul csak annyit szoktam mondani, hogy 5-ös, vagy 2-es. Szerintem angolul sem kell túlbonyolítani. Nem kell körmondatot mondani.
2021. júl. 18. 19:09
6/10 anonim válasza:
"5" - azt ennyi. Magyarul is ennyit mondok. Még hozzáteheted (érdemes), hogy kártyás vagy kp-s fizetés, meg ha van pontgyűjtő kártyád, azt is.
7/10 A kérdező kommentje:
Pont erre gondoltam, hogy annyira fölösleges megbonyolítani még az ilyen egyszerű szituációt is. Van az iskolai angol, amikor mindent körmondatban kell mondani, meg van a valóság, amikor rájön az ember, hogy lehet sokkal egyszerűbben is, és ugyanúgy megértik.
2021. júl. 18. 20:13
8/10 A kérdező kommentje:
*Nem mintha maga a mondat bonyolult lenne, csak a szituációhoz képest sok szerintem.
2021. júl. 18. 20:14
9/10 anonim válasza:
"Pump number five, please!" - így udvarias is leszel.
Egyébként ha felmutatod 5 ujjad, akkor is megértik.
10/10 anonim válasza:
Number 5 vagy pump number five.
Amerikaban elore fizetsz es ha kp-d van akkor mesz be az epuletbe. En annyit mondok hogy 20 at number 5 please ha 20 dollarert tankolok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!