Hogy mondják hogy "lomboztam le azonnal" németül?
Szövegkörnyezet mint példamondatra gondoltam.
Egyébként próbáld meg a google forditót
1. és 2. vagyok, akkor majd én írok példamondatot.
:)
Als meine Vase von Brigi an meinem Geburtstag zerbrach, war ich noch nicht gleich auf der Stelle; weil ich das gleiche von Jani bekommen habe. Als ich jedoch sah, wie meine kleine Schwester es auf den Boden fallen ließ, war ich völlig verzweifelt.
Mikor összetört a Brigitől kapott vázám a szülinapomon, még nem lombozódtam le azonnal; mert a Janitól is kaptam egy éppen ugyanolyat. Viszont, amikor megláttam, hogy a kishugom azt is a földre ejti, teljesen elkeseredtem.
Ez google fordítós , a magyart fordítottam németre. :)
Szerintem valamennyire biztos jó. :)
2. Variáció, 1-2-4 vagyok még mindig
Ich habe das Blätterdach der Bäume noch nicht sofort beschnitten
még nem metszettem meg a fák lombkoronáját azonnal-ezt írtam be; és még mindig nem tudok németül; de gondolom, tehát ezek , jók lesznek.
---
Valamint, ha pont arra a szóra esetleg nem lelnél rögtön fordítást, akkor kiszótárazhatod a szinonímáit is:
"lelomboz" szinonimái:
lehangol, elkeserít, elszomorít, deprimál, nyomaszt
+ !
elszontyolít, kedvét szegi, ráfagyasztja a mosolyt az arcára, elkedvetlenít
Forrás:
De több szinonímaszótár is van a neten, nagyon jók vannak.
Példamondat:
-Ennyire hiányoztam?-kérdezte vigyorogva
-Egyáltalán nem-lomboztam le azonnal
Ich habe für dir gefehlt so?(itt a so azt fejezi ki ennyire) ugye a német így szereti kifejezni.
Gar nicht- ich habe traurig gemacht.
-Zoli
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!