Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Szerintetek meg lehet tanulni...

Szerintetek meg lehet tanulni az angol kiejtest ugy mintha ott szulettem volna?

Figyelt kérdés

Nagyon tetszik az a kifinomult, eredeti angol kiejtes amit peldaul Emma Watson is beszel, de a londoni "cockney" is tetszik bar az kisse mas.

17F

2021. júl. 14. 19:51
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
86%

Kimész Angliába, ott élsz pár évig, és rád fog ragadni.

Már ha be tudsz kerülni megfelelő társaságba, ahol így beszélnek....

Sajns a realitás az, hogy ócska pidgin English fog rádragadni, a bevándorlóktól...

2021. júl. 14. 19:58
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Sokat segít, ha sok brit filmet és sorozatot nézel. Vannak akcentussal foglalkozó youtube-csatornák is. Arról szerintem sajnos lekéstél, hogy olyan kiejtésed legyen, mint egy anyanyelvű beszélőnek (nem rosszból), de tudatosan dolgozhatsz rajta és tudod fejleszteni, tanulható. Sok sikert!
2021. júl. 14. 20:24
 3/14 anonim ***** válasza:
62%

1. Igenis lehetséges. Nekünk nem tűnhetett fel a magyar szinkronok miatt de sok brit színész is képes tanulás után pl. az amerikai akcentust olyan jól beszélni hogy pl. Hugh Laurie-ről (Dr. House) hosszú éveken át hitték az amerikaiak hogy a honfitársuk.

És még vannak egy páran: Christian Bale, Andrew Lincoln (Walking Dead), Idris Elba (The Wire), Damien Lewis (Band of Brothers), Jamie Dornan (50 Shades of Grey), Lena Headey (Trónok harca) stb.

Vagy ha brit akcentus: Nikolaj Coster-Waldau (Jaimie Lannister) nem brit hanem dán, és mégse mondanád meg hogy az angol nem az anyanyelve.

2. Én már kint voltam Angliában 4-5 éve (szóval a szókincs már megvolt) amikor rákattantam a Trónok harca első 5 évadára (rövid idő alatt lezavartam), közben pedig csak úgy érdekességből megfigyeltem hogyan beszélnek. Ahogy rájöttem a nyelvmozgásukra, a hangsúlyra stb. egyértelművé vált hogy kényelmesebb úgy beszélni ahogy a britek teszik mint ahogy mi tanultuk odahaza a nyelvet. Az r-t a skótokon kívül például senki nem pergeti (igen, raccsolnak), a hangsúlynak pedig mondaton belül van egy sajátos lendülete, egy kecsessége. Ha erre ráérez az ember akkor már félúton van.

A következő főnököm (igaz hogy indiai de) alaposan meglepett amikor 3-4 hónap után azt mondta nekem hogy jó darabig angolnak hitt a beszédem alapján.

Vannak YouTube-on ebben a témában videók különféle dialect coach-októl (ők készítik fel a nem natív színészeket is)

2021. júl. 14. 22:38
 4/14 A kérdező kommentje:

Koszi szepen!

Egy par kulonleges hangout Kar egesz jol kitudok ejteni

Glottal T

Dark L

Az angolban a sima "t" alapbol mashogy hangzik, de errol nem talaltam videot, de sokan ugy mondjak mint mi a "c" hangot vagy mint mi csak hatrebb helyezik a nyelvuket.

Az "r" is erdekes ott is hatrebb rakjak a nyelvuket de csak akkor ejtik ha maganhangzo jon utanna (a legtobb angol vagy ausztral)

2021. júl. 14. 22:40
 5/14 A kérdező kommentje:
Az r-t a skotokon kivul a scouse-ban is porgetik csak ugyanugy mint a legtobb angol csak is akkor ejtik mikor maganhangzo all mogotte.
2021. júl. 14. 22:48
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem amúgy érdemes mindenféle akcentusok helyett egyre koncentrálni (ha engem kérdezel a recieved pronunciation - RP akcentus - a legkézenfekvőbb nekünk külföldieknek).
2021. júl. 14. 22:48
 7/14 A kérdező kommentje:

Igy van

Azert is hoztam fel Emma Watson-t mert o az RP modernizalt verziojat beszeli.

Csak az angolok nem nagyon szeretik ezt az akcentust igy vegyitenem egy kis glottal t-vel.

2021. júl. 14. 23:00
 8/14 anonim ***** válasza:

3, Az angol anyanyelvű színészek nyilván hatalmas előnyben vannak más angol akcentusok megtanulásában az eleve nem angol anyanyelvű és pláne nem színész angolul beszélőkhöz képest, ezt össze sem lehet hasonlítani. Nikolaj Coster-Waldeau-t a szerepéhez kétségkívül accent coach-ok segítették, jól megtanult és előadott mindent úgy ahogy a szerepe megkívánta, de pl. interjúkban, ahol spontán beszél, hallatszik a dán akcentusa.

Kérdező, ha érdekel a téma, olvass utána az angol fonetikának, fonológiának. A "t"-vel kapcsolatban: aspiration, palatalization. Rhotic accents, intrusive & linking "r". Nagyon érdekes dolgok.

2021. júl. 14. 23:00
 9/14 anonim ***** válasza:

és még 2 link: [link]

[link]

2021. júl. 14. 23:02
 10/14 anonim ***** válasza:
17 evesen mar nem. A magyar akcentus mindig meg marad ebben a korban. Tobb ev utan enyhul, de hallhato lesz.
2021. júl. 14. 23:26
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!