Francia tanulásban segítség?
Sziasztok, jelenleg 18 éves vagyok.
Kb 10 éve tanulok angolt, bár nem nagyon szeretem, de viszonylag értek angolul. Ennek ellenére a jövőmet Franciaországban képzelem el, pincérnek tanulok, így akár bártenderként, vagy pincérként.
Jövőre már kint szeretnék lenni.
Keresek olyan fiút/lányt/nőt/férfit, aki franciából jó, és önzetlenül segítene a nyelvtudásom gyarapításába.
Nem szeretnék etéren pofátlan lenni, de sajnos nem áll úgy a budgetem hogy francia tanárnak óránként 5000forintot tudjak fizetni.
Elkeztem önhatalmúlag tanulni de nincs se motivációm 1-2alkalom után, mert nem találok anyagokat, dolgokat, és elkeseredek.
Előre is köszönöm!
Pedig sok ingyenes vagy fizetős, profi tananyag otthoni tanulásra van, pl Rosetta Stone, Duolingo, Relaxa Villám, Bluebird, Karakai Imre: Francia nyelvtan magyaroknak [link]
Ha magadtól nincs kitartásod tanulni, akkor keress nyelvtanfolyamot, az olcsóbbra jön ki, mint egy nyelvtanár.
erwin tschirner: francia szókincs
neten letölhető még a francia nyelvtan magyaroknak c. könyv.
a létige ragozása + személyes névmások
je suis
tu es
il/elle est
nous somme
vous étes
ils sont
pár pincérkedéssel kapcs. szó
le vin - bor
le sucre - cukor
l'alcool - alkohol
le miel - méz
le café - kávé
le pourboire - borravaló
le verre - pohár
verser (ige)v - kiönt, tölt (italt)
a francia szép, de nehéz nyelv, jövőre biztosan nem fogsz tudni középszinten.
legalább 3 év megfeszített tanulást igényel.
Egy év alatt milyen szintet tud egy átlag, nem nyelvzseni ember elérni? Amúgy köszönöm a segítséget.
Azért nem hatásos én ugy gondolom mert nem tudom egymásra építeni, értelmezni a nyelvtant, míg általánosba az angoltanár elmagyarázitt mindent, melyik szó miért van ott.. A szavakat megjegyzem, a kiejtésem se tragikus, gyakoroltam sokat, illetve csak tv5monde-t nézek🤣🤣🤣
teljesen felesleges jelenleg francia tv.-t nézned, időrablás és a motiváció ellen hat, mert most egy büdös szót sem értesz belőle.
az időt, energiát inkább a szisztematius, rendszeres nyelvtanulásra fordítsd.
kezdd a francia hangtannal, aztán személyes névmások, az igeragozások, stb. stb.
egy év még az alapfokúra sem elég mindenkinek.
"megértsem mit mondanak, és valamelyest tudjak reagálni, a többi meg már ugyis beletanulok.." - Fordítva ülsz a lovon. Ne vedd rossz néven, ez kb. olyan, mintha azt mondanád, csak gyorsan lefutom ezt a maratont, utána majd beletanulok a félmaratonba is.
Pörgesd a Duolingót, azzal könnyen ragadnak a nagyon alap dolgok. Aztán legalább egy szakmai nyelvkönyvbe fektess be, akkor meglesz az anyag előtted (pl. [link] , [link] ) A Karakai nyelvtan nagyon jól összefoglal mindent. Ártani nem árt, ha tévét nézel, de az elején ne várj csodát tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!