Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Tényleg olyan káros a nyelvizs...

Tényleg olyan káros a nyelvizsga amnesztia?

Figyelt kérdés

[link]

Nyelvizsga az mindjárt nyelvtudás lenne?

Ha valakinek úgyis fog kelleni a szakmájához úgyis fog nyelvet tanulni.. Ismerek nem egy olyan külkereskedelmi cégvezetőt aki azt mondta nyelvizsgát lehet nem tudna letenni de folyékonyan beszél angolul.

én 5 éve nyelvizsgáztam és már semmi, nem használom így szinte teljesen újra kéne tanulni a nyelvet..

Nem a pénz miatt hisztiznek most inkább a szakemberek?

2021. júl. 2. 07:20
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
100%

#29:

"Önerőből tanultam meg angolul, munka mellett. Nem kell jönni ezzel a tipikus kifogással, hogy nem adatik meg. Akarod, akkor teremtesz rá időt, tanulod, stb."

Évtizedekig nem volt rá szükségem. Utána igen, én is tanultam. De ez a teremtesz rá időt, ezt mégis hogyan kellene elképzelni? Dolgozni nem kellett volna bejárnom? Vagy az egyetemi tárgyakra nem kellett volna tanulnom? Vagy esetleg be kellett volna érnem 2-3 óra alvással?

"Akik pont sírni szoktak általánoságban azok pont olyanok, akiket a fejpénz miatt hagytak meg létszámban, kb. mindenből csak át lettek rugodsva, mert önmaguktól nem tudták volna teljesíteni."

Nem sírtam. Sőt, most pont azt látom, hogy a másik oldal sír, talán irigységböl, nem tudom. Passz. Ha most nem kapnám meg a diplomáját, akkor megkapnák fél-egy év múlva, nyelvvizsga után, eredetileg is így terveztem. De így legalább nem kell a vizsgára harmoncakárhányezret kifizetnem.

Ja, és semmiből nem lettem átrugdosva, becsülettel végigtoltam a képzést és a vizsgákat!

"Legalább ez a minimális elvárás meg volt, hogy nyelvvizsga nélkül nem fogja lentebb vinni az adott szakma értékét."

Ezt végképp nem értem. A szakmai hozzáértésnek semmi köze a nyelvvizsgához.

Akkor azok, akik a régi rendszerben diplomáztak, amikor nem volt kötelező a nyelvvizsga, szerinted rossz szakemberek? Vagy ugyanígy nagyon sokáig a negyven év felettieknek nem kellett diploma a nyelvvizsga hozzá, akkor ők is? Ezt csak 2016-tal bezárólag törölték el. Szóval még aktívan dolgoznak.

Ha diplomás szakemberre van szükséged, mint magánember, és nem mint munkáltató, akkor mi alapján választasz? Tudod, hogy adott orvosnak, mérnöknek, tanárnak, statikusnak milyen minősítésű a diplomája, és milyen nyelvvizsgája van?

#28: Neked köszönöm. Elvileg most így nem fontos, megkapom a diplomát így is. A munkámhoz szükséges nyelvtudás megvan. Viszont kacérkodok az MSc gondolatával, de más okból nem tudom, bele merjek-e vágni. Ha úgy döntök, igen, akkor csak úgy jelentkezem, ha előtte lenyelvvizsgázom

Viszont az meglep, hogy neked a mérnöki képzés túl könnyű volt, ilyet még senkitől se hallottam. Megkérdezhetem, hol végeztél?

2021. júl. 3. 12:57
 32/36 anonim ***** válasza:
100%

ma 12:57

Igen, PE mérnökinformatikán. Azért nem akartam írni, mert sokszor jön az, hogy az nem is mérnök, de mindegy végülis.

Amúgy Euroexamot tudom ajánlani, ott nincsenek témakörök. Letesznek eléd egy képregény szerűséget, és el kell mondanod, hogy mi történik, mintha mesélnél, saját szavak, saját gondolatok.

2021. júl. 3. 13:08
 33/36 anonim ***** válasza:
73%

ma 13:08

Várj, ott is volt témakörös szóbeli, csak most jutott eszembe. Azt viszont párban kell megvitatni, ami még könnyebb is. Ha pl. nem tudod mikor van a húsvét, átpasszolod a labdát a másiknak, when do we celebrate it? kérdéssel. De ez persze csak példa.

2021. júl. 3. 13:10
 34/36 anonim ***** válasza:
73%

#32-33: Értem, köszönöm.

Igen, valóban nem klasszikus mérnöki szak, én inkább úgy látom (a tévedés jogát fenntartva), hogy az informatikának a mérnöki szintje. Tehát valószínűleg a klasszikus mérnöki szórótárgyak nincsenek.

2021. júl. 3. 13:17
 35/36 anonim ***** válasza:
47%
szerintetek jövőre is beveti a kormány s megadja?
2021. júl. 4. 15:06
 36/36 anonim ***** válasza:
#35: Ha olyan lesz a helyzet, akkor igen.
2021. júl. 5. 17:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!