Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Tényleg olyan káros a nyelvizs...

Tényleg olyan káros a nyelvizsga amnesztia?

Figyelt kérdés

[link]

Nyelvizsga az mindjárt nyelvtudás lenne?

Ha valakinek úgyis fog kelleni a szakmájához úgyis fog nyelvet tanulni.. Ismerek nem egy olyan külkereskedelmi cégvezetőt aki azt mondta nyelvizsgát lehet nem tudna letenni de folyékonyan beszél angolul.

én 5 éve nyelvizsgáztam és már semmi, nem használom így szinte teljesen újra kéne tanulni a nyelvet..

Nem a pénz miatt hisztiznek most inkább a szakemberek?

2021. júl. 2. 07:20
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:

napokban láttam több olyan álláshirdetést, amiben benne volt, hogy a nyelvvizsga megléte feltétel,

Inkább nyelvtudást kérnek mint papírt..

2021. júl. 2. 10:06
 12/36 anonim ***** válasza:
68%
Ez tény, senki se mondta, hogy nem szükséges a nyelvvizsga. A nyelvtudás fontosságát, mint alapvetőbb igazat ettől még elismerhetjük
2021. júl. 2. 10:10
 13/36 anonim ***** válasza:
32%
Csak a nyelvtudást nyelvvizsgával kell igazolnod. Nem fogják neked csak bemondásra elhinni. Idehaza meg még mindig ezerszer könnyebb a dolog, külföldön a sokkal keményebb nyelvvizsgákat fogadják csak el, ha külföldi vagy és munkára jelentkeznél.
2021. júl. 2. 10:31
 14/36 A kérdező kommentje:

Csak a nyelvtudást nyelvvizsgával kell igazolnod.

Hát a legtöbb cégnél nem úgy igazolod, hanem leülnek veled beszélgetni...

2021. júl. 2. 10:40
 15/36 anonim ***** válasza:
89%
A világ kamuja, hogy van nyelvtudásod de egy középfokot képtelen vagy összehozni. Ez azt jelenti hogy eldumálgatsz de valószínűleg csak az érthető szinten, bármiféle komplexebb szerkezet nélkül, helytelenül. Itthon még elmegy de egy komolyabb multis vagy külföldi környezetben végzett munkához ez kevés.
2021. júl. 2. 11:14
 16/36 anonim ***** válasza:
89%

1# Nem, ha tudsz angolul akkor minden feladatot megtudsz írni nyelvvizsgán.

Ez a hozzáállás inkább azokra jellemzőek, akik kézzel lábbal, de folyékonyan elmakognak egy nyelven tele hibákkal így máris azt hiszi, hogy jól beszélik a nyelvet.

Ők persze, hogy kibuknak nyelvvizsgán.

2021. júl. 2. 13:53
 17/36 anonim ***** válasza:
52%

#7: Akkor sem, ha egy egyébként jó képességű diszlexiásról vagy autistáról van szó?

Igaz, ezek valóban nem általános esetek. De a legtöbb iskolában nem készítenek fel nyelvvizsgára érettségiig. Vannak, akik nem tudnak nyelvtanfolyamot megfizetni, ami felkészíti őket arra, hogy a nyelvvizsga feladatait megoldják. Egyedül nem mindegyikük tud felkészülni a nyelvvizsgára. Ők se mehessenek egyetemre?

2021. júl. 2. 14:33
 18/36 anonim ***** válasza:
63%

ma 14:33

Ne mehessenek. Nem kell mindenkinek diploma. Akinek kell, az küzdjön meg érte, hogy a diploma megtartsa az értékét. Már így is erősen tömegképzés jónéhány szak.

Mellesleg aki 20-on éves korára nem tud angolul annyira, hogy egy középfokút letegyen, ami kb. mi a hobbid szint, az eleve elcseszett ember. Hogy lehet angol analfabétaként felnőni a mai világban? Magyarázza már el nekem valaki. Én 12 évig végig fixen németes voltam, soha nem tanultam angolt, aztán letettem 90% fölött a középfokot csak abból a tudásból, ami rám ragadt netezgetés közben.

Jézusom, cringe hogy milyen életképtelen emberek vannak.

2021. júl. 2. 17:23
 19/36 A kérdező kommentje:
18. Ismertem olyan fizikust aki baromi okos volt, nagyon tudta a szakmáját, nagyon tehetséges volt de diszlexiás volt, így nyelvhez hülye volt... most emiatt zárjunk ki egy tehetséget?
2021. júl. 2. 17:53
 20/36 anonim ***** válasza:
100%
Soha nem lehet olyan törvényt hozni ami mindenkinek jo ezert nem egy-egy diszlexias zsenibol indulunk ki hanem a nagy atlagbol. A diszlexiasoknak meg most is jar nyelvvizsgakedvezmeny
2021. júl. 2. 18:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!