Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Spanyolban a "mijo"-t ki...

Spanyolban a "mijo"-t ki használja?

Figyelt kérdés

PL. Az alábbi mondatot:

Que wapo mijo

Ez mondhatja egy barátnő a fiújának? Vagy egy lány egy barátnak aki fiú? A 2 személy közt nincs sok korkülönbség.

2021. jún. 30. 10:27
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Én venezuelai spanyolt beszélek, de őszintén még sosem láttam a mijo/a szavakat szerelemmel kapcsolatos kontextusban, max viccelődésképp tudom elképzelni. Én akkor használom, ha valaki fiatlabbat, akivel jóban vagyok szólítok meg és általában utána mindig következik egy sermón:D

Egyébként az írásból ítélve nem a legélesebb kés lehet a fiókban a komment írója, de én arra tudok gondolni, hogy ilyen vicceskedés, gunyolodas lehet és nem feltétlenül szerelmi.

"Milyen jóképű, fiacskám, köszönjön anyucinak." Azért köszönjön-t írtam, mert a lány is a formális felszólítást használta, ha tegező forma lett volna azt mondta volna, hogy "salúdame a tu mami".

2021. jún. 30. 17:27
 12/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm. :D

Amúgy egy mexikói lánnyal kezdtem, odavagyunk egymásért, és angolul beszélgetünk, tanulom a spanyolt, csak közben néha nézem, hogy mit csinál.. és olyan fura.. néha azt hiszem, hogy pasizik, vagy valami, mert úgysem látom.. de utána mindig úgy jövünk ki, hogy rájövök, hogy szeret, csak én féltékenykedem.

sok dolgot nem tudok még, mert kezdő vagyok, főleg a szlengekkel.. mert mindenhol mást jelent, stb.. :D Rákérdezni meg nem akarok, mert akkor az van, hogy kémkedek utána.. Mondta, hogy majd tanítja a spanyolt, ha ráér, mert elég sok különbség van az övé, és a normál közt, amit én tanulok alapból.

2021. jún. 30. 18:04
 13/16 anonim ***** válasza:
Jaa értem, igazából ezek a látszólag nagy különbségek 95%-a csak a szókincsre korlátozódik, amihez egy idő után automatikusan hozzászoksz, mert az anyanyelviekkel való beszélgetés során egyszerűen rádragad. A maradék kiejtésbeli és nyelvtani különbségek, azok pedig nem okoznak gondot a megértésben. Te milyen spanyolt tanulsz, ha szabad kérdezni?
2021. jún. 30. 19:13
 14/16 A kérdező kommentje:

Hát, próbáltam a Colores-t, de nem igazán jött be, nemrég váltottam a spanyolozzotthonról-nak a videós anyagaira és megvettem a tankönyvet+munkafüzetet, az a baj, hogy más nem tud jobban segíteni. Mást pedig nem ajánlottak. :D

Köszi :D

2021. jún. 30. 19:39
 15/16 anonim ***** válasza:
51%
A Colores - bármennyire elterjedt- attól még nem egy túl jó könyv. Szavakhoz a pons szótárat, nyelvtanhoz a Grámática fácil (László Sándor) c. könyvet érdemes beszerezni
2021. jún. 30. 20:18
 16/16 anonim ***** válasza:
57%
A Colores a legrosszabb tankönyv spanyolból. Tele van hibákkal, úgyhogy mindenképp azt ajánlom, hogy gyorsan cseréld le Pons tankönyvekre, én is azokból korrepetálok, tanítok. Külön jó, hogy vannak benne latin amerikai nyelvhasználatot ismertető kis érdekességek (mivel én is latin amerikai spanyolt beszélek sokszor találkozom olyan igénnyel, hogy a tanulók inkább azt szeretnék megismerni, mintsem a spanyolországi változatot, bár nyelvvizsgákra mindkettőt jó ismerni). Egyébként ha van bármiféle kérdésed a tanulással kapcsolatosan írj nyugodtan privátban is akár:D
2021. jún. 30. 21:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!