Angol. Hivatalos(abb) levél végén hogyan illik elköszönni angol nyelven írt levélben? Magyarul szoktuk így írni: "Tisztelettel". Hasonlót hogyan fejez ki az angol nyelv? Úgy kellene, hogy nagyon udvarias és tiszteletteljes legyen az elköszönés.
Figyelt kérdés
Illetve a "Have a good day" elköszönést kivel kapcsolatban illik-nem illik használni?
Köszi!
2021. jún. 24. 17:12
1/10 anonim válasza:
Regards / best regards
Have a good day szerintem már inkább közvetlenebb, hivatalos levélbe én nem írnám bele.
2/10 anonim válasza:
Best regards, ezzel nem lőhetsz mellé.
4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
Még egy kérdés, légy szíves, írj...
Ha ő úgy köszönt el (épp az előbb jött e-mail), hogy "All the best", akkor én is azt írjam legközelebb vagy maradjak a Best regardsnál vagy Sincerelynél?
Köszi!
2021. jún. 24. 19:45
5/10 anonim válasza:
Nem muszáj ugyanazt írnod, mint ő, ne aggódd túl! A Best regards tényleg mindig működik.
6/10 A kérdező kommentje:
Persze, nem muszáj, csak amiatt érdeklődöm, hogy legközelebb már tudjam. Tehát lényegében az érdekel, hogy amit ő írt, az lazább, kötetlenebb vagy hasonló a Best regardshoz?
2021. jún. 24. 20:10
7/10 anonim válasza:
Kb. ugyanolyan, egy fokkal melegebb. Írhatod nyugodtan.
8/10 A kérdező kommentje:
:-) Úgy érted, hogy közvetlenebb, barátságosabb? Bocs... Azt hiszem, hogy értem, mire gondolsz, csak ma már másra (is) szokták használni azt a szót.
A melegszívű kifejezésre gondolok, hogy arra vonatkozhat, amit írtál.
2021. jún. 24. 20:29
9/10 anonim válasza:
Figy, tényleg egy kicsit túl sokat rugózol árnyalatnál is kisebb különbségeken. Az All the best egy fokkal kevésbé távolságtartó talán, de ezek nagyságrendileg mind ugyanolyan udvarias, ugyanolyan szinten formális frázisok. Ha All the besttel köszönt el, még ugyanúgy nem vagyok öribarik.
10/10 A kérdező kommentje:
Csak érdekelt.
2021. jún. 24. 20:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!