Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan kell helyesen mondani...

Hogyan kell helyesen mondani a következő mondatot angolul? "Nem fogyasztok kávét, cappuccinot, alkoholt, kábítószereket."

Figyelt kérdés
Egyszer kell beletenni a tagadást vagy minden szó előtt?

2021. jún. 14. 11:55
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
A kávét és a cappuccinot sokan külön veszik. A kávé lehet presszó, hosszú, tejes,attól, hogy annak is kávé az alapja cappuccino még nem kávé.
2021. jún. 15. 18:00
 12/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2021. jún. 15. 19:57
 13/17 anonim ***** válasza:
28%
"Probably I mentally disabled, and I'm enjoying my simple bubble life."
2021. jún. 15. 20:05
 14/17 anonim ***** válasza:

#12, ekkora okorseget. Sok orszagban jartam, parban eltem is, de hogy cappuccino nem kave?! Ezt is csak a magyar talalhatja ki.

Igaz, a doggy vagy a baby cappuccino az nem kave.

2021. jún. 16. 01:11
 15/17 A kérdező kommentje:

Most nekünk is azzal kellene menőzni, hogy hány országban jártunk? Ez lenne a mérce? Lehet, hogy neked ez az... Nekem nem. Szóval én ezzel nem fogok villogni.

A kávé alatt az emberek legtöbbje a fekete kávét érti. Régebben Magyarországon eleve nem is volt ismert a cappuccino. A fekete kávét hívta mindenki kávénak.

Volt még tejeskávé, de ennek is a neve mutatja, hogy nem 100% kávéital.

A cappuccino pedig: "A krémes espresso és a habosított tej tökéletes elegye, „házassága”. A tökéletes cappuccino egy rész kávéból, egy rész 60-70 °C-os tejből és egy rész tejhabból készül."

Máshol: "A cappuccino egyharmada presszókávé, egyharmada forró tej, egyharmada tejhab."

Hogyan lenne a kávé és a cappuccino egyenlő?

Tehát kávé=kávé, de kávé nem egyenlő cappucino. A cappuccino tartalmaz kávét, de nagyobb részben nem kávé, hanem tej.

Ugyanakkor az nyilván igaz, hogyha valaki 0 kávét fogyaszt, akkor egyben nem fogyaszt cappuccinót sem, de a kérdés nem ebből a szempontból volt feltéve, hanem az élvezetek kerüléséről van szó.

Lehetett volna még felsorolni sok mindent, de erre voltam kíváncsi, nyilván bármelyik olyan szót, amelyik élvezeti cikkre vonatkozott a mondatban, tudom helyettesíteni mással, szóval a nyelvtani szerkezeten az nem változtat, hogy cola vagy akármi áll ott.

2021. jún. 16. 09:15
 16/17 anonim ***** válasza:
Te jó ég! Ezt a logikát. 😂
2021. jún. 16. 11:49
 17/17 A kérdező kommentje:
Valami vagy logikus, vagy nem.
2021. jún. 16. 12:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!