Mely szakokhoz nem lenne szükség szerintetek B2 nyelvvizsga?
A nyelvtanulás igenis fontos és hasznos, míg a NYELVVIZSGA NEM!!!
A nyelvvizsga csak egy baromi nagy lehúzás, a cégeknél úgyse azt nézik, hanem már szinte mindenhol tesztelik a tudásod. Nem értem miért jobb egy olyan ember egyesek szemében, akinek van nyelvvizsgája, de halvány gőze sincs a nyelvről, csak bemagolt valamit, előadta a koreográfiáját a vizsgán és puff kész, de az életbe nem használta és nem is mer megszólalni. Ez a "kategória" miért jobb, mint az, aki használja a nyelvet, meg mer szólalni rajta, de nincs nyelvvizsgája, és nem is akar, mert elvan enélkül is. A cégek interjúján átmegy, de egy mesterséges környezetben nem tudna megfelelni? Vagy mondjuk, hogy igen, de elvből nem akarná letenni, vagy tényleg valamilyen oknál fogva nincs lehetősége rá? Akkor ő alkalmatlan, inkompetens?
Nekem személy szerint az a visszatetsző, hogy sokan meglennének vizsga nélkül is (attól még a tudásuk megvan hozzá), de rájuk kényszerítik ez a sz@rt, ami igazából csak a nyelvvizsgaközpontoknak hatalmas bevétel, meg, hogy ok nélkül direktbe buktassanak, de én hallottam olyan történetet is, ami arról szólt, ha eleget fizetsz, akkor simán megkapod a papírt a semmire. Ugye? Ha ilyen korrupt ez a rendszer is, akkor miről is beszélünk? Lehet, hogy ez régen volt így és már nem ilyen, de tényleg undorító szerintem. Ráadásul, akinek így lett papírja, az megint akkor "hasznosabb" a társadalom számára, mert van egy papírja, valami olyanról, amiről fogalma sincs? Sok embertől veszsük el a lehetőséget ezzel szerintem.
Igen, egyetértek veled. Lehetne máshogy is elvárni a nyelvtudást. De aki tud egy nyelvet miért okoz gondot az a fél nap, amíg levizsgázik?
Visszakapja az árát, gyakorlatilag ingyen van. Szóval nem értem mi a probléma.
A sokadik nyelvvizsgát nem, de elég, ha egy nyelvvizsgája megvan papíron.
"Nem értem miért jobb egy olyan ember egyesek szemében, akinek van nyelvvizsgája, de halvány gőze sincs a nyelvről"
bemondásra nem lehet alapozni, azért jobb. így is regetegen vannak akik bekamuzzák álláskereséskor hogy tudnak ilyen-olyan nyelven, aztán interjún meg se tudnak szólalni. a nyelvvizsgának legalább van valamilyen alapja, és papír, ami bizonyítja hogy a delikvens megugrotta azt a szintet amit a vizsga elvárt.
21!
Amúgy hajlamos vagyok egyetérteni veled, mert tényleg ahol kell, ott általában kiderül, hogy tényleg megvan-e a tudás.
Viszont abban szerintem megegyezhetünk, hogy aki nem tudja a vizsgát lerakni, annak közel sincsen meg a tudása még az a tudása sem, ami nyelvvizsgán elvárható és ami azért nem egy akkora kihívás. Én inkább úgy fogalmaznék, hogy a középfokú nyelvvizsga nem egyenértékű azzal, hogy az illető valóban jól használja az adott nyelvet középfokon, de akinek a vizsga gondot okoz, az bizonyosan egyáltalán nem jó használója a nyelvnek. Ami azért tényleg szomorú egy állítólag tanult, értelmes embertől. A legtöbb vizsgám nehezebb volt és több felkészülést igényelt, mint például a szakmai angolom. Én már ott elakadok, egyáltalán az egyetemet hogy lehet nyelvtudás nélkül elvégezni, nekünk eleve sok anyag csak angolul volt elérhető sőt, sokszor magát az előadás anyagát is angolul kaptuk meg. Nem beszélve a diplomamunkáról, ahol a forrásaim 99 %-a külföldi volt (vegyesen angol, német sőt, portugál nyelven is - bár utóbbival csak szórakozni akartam kicsit).
Rendszeresen olvasnom kell a legújabb kutatásokat, fejlesztéseket, nyilván mind angol nyelven folyik. Ez másoknál nincs így?
Azért ez a #21 ez iskolapéldája a laposföld-chemtrail-sátánizmus-zombiapokalipszis hitnek.
A fura az, hogy utána meg többen még egyetértenek vele. Azt hittem, az ilyesmi az nem ennyire ragályos.
Ezekre?
"baromi nagy lehúzás
a cégeknél úgyse azt nézik
előadta a koreográfiáját a vizsgán
igazából csak a nyelvvizsgaközpontoknak hatalmas bevétel, meg, hogy ok nélkül direktbe buktassanak
ha eleget fizetsz, akkor simán megkapod a papírt a semmire"
Ezekre minek? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!