Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mely szakokhoz nem lenne...

Mely szakokhoz nem lenne szükség szerintetek B2 nyelvvizsga?

Figyelt kérdés

Ma jelent meg egy ezzel foglalkozó cikk, innen jött a kérdés:

[link]

2021. máj. 28. 07:57
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
57%

9: Egyrészt a te problémád egy elég szűk réteg problémája, hiszen az egyetemisták túlnyomó többsége rögtön érettségi után megy oda, nem évztizedekkel később.

Másrészt, az képtelen megtanulni egy nyelvet, akinek valamilyen tanulási nehézsége van. Ha te ebben a cipőben jársz, szerezz róla papírt, és akkor jó eséllyel mentesülsz a nyelvvizsga-kötelezettség alól. Bár kérdés, hogy akkor hogyan fogod magát az egyetemet is elvégezni… Ha viszont nincs tanulási nehézséged, és ez a valószínűbb, akkor csak becsapod magad azzal, hogy te képtelen vagy megtanulni egy nyelvet. Képes vagy rá, csak kellő időt és energiát kell rá fordítanod.

2021. máj. 28. 14:14
 12/37 anonim ***** válasza:
35%

9-es!

Azért lássuk be, hogy nem ti vagytok a többség egyrészről, másrészről rengeteg olyan szak van, ahol magához a végzettséghez kapcsolódik szorosan, akár több nyelv ismerete, vagy kötelező szaknyelvi vizsgát tenni. Ha nekik sikerül egyszerre az egyetemet elvégezni ÉS idegen nyelvet tanulni, akkor nektek is sikerülnie kell. Őszintén szólva tényleg nem értem, hogy aki ki tud járni egy egyetemi képzést, annak miért pont egy középfokú nyelvvizsga okoz gondot? Én összesen 5 nyelvvizsgán voltam életemben (angol B2 majd C1, angol szaknyelvi B2, német és olasz B2, mindegyik más vizsgaközpontnál) és bizton állíthatom, hogy soha olyan könnyű még nem volt nyelvvizsgát szerezni, mint most, és szintúgy maga nyelvtanulás is sokkal egyszerűbb már, mint 20-30 éve, köszönhetően a millió internetes anyagnak, no meg a Netflixnek. Ezt sajnos el kell fogadni, hogy mindig is lesznek olyan követelmények, amelyek az egyiknek kisujjból, a másiknak véres verítékkel, de ez nem csak a nyelvvizsgára vonatkozik, az egész egyetemi képzésre általában jellemző.

2021. máj. 28. 15:39
 13/37 anonim ***** válasza:
44%

Te #12, legalább egy szóláson belül ne keveredj ellentmondásba. Mi az, hogy

egyrészt "nem értem, hogy aki ki tud járni egy egyetemi képzést, annak miért pont egy középfokú nyelvvizsga okoz gondot?"

másrészt "a másiknak véres verítékkel"

2021. máj. 28. 21:11
 14/37 anonim ***** válasza:
78%
Ez a cikkbeli Zsakay ez egy nagyon buta ember, ezt írván: "Lássuk be, hogy egy idegen nyelv tudása alacsonyabb szinten is tudást, komoly előnyöket jelent: akár életet is menthet" Ezzel csak az a baj, hogy az alacsonyabb vizsga még alacsonyabb képességet jelent stresszhelyzetben, és nem mindegy, hogy - életet menthet? - azt mondja a mentősnek a külföldi túrán, hogy a mamám két piros tablettát evett meg, vagy hogy három kék kapszulát nem vett be.
2021. máj. 28. 21:14
 15/37 anonim ***** válasza:
38%
A szociális szférában nem kéne! Pl egy szociális munkásnak (én annak tanultam) vagy szocped.
2021. máj. 28. 22:26
 16/37 anonim ***** válasza:
37%

Egyébként aki eléri az 50%-ot B2-n meg lehetne adni neki a nyelvvizsgát, ha a felétől többet tud szerintem. Nem ettől függ, nyílván 20%-ra nem, de aki már teljesíti az 50-et tud már valamit. Csak elveszik a diákoktól a kedvet még a tanulastól is. Túl magas a követelmény a középisolai nyelvoktatas meg úgy pocsék ahogy van!!!

Mondom ezt úgy, hogy az 5 év alatt 6 nyelvtanárom volt középsuliba :D 2x csináltam angolt nem sikerült.

Magántanárnak meg nem fizetek annyit mert nem telik rá. Ez van.

2021. máj. 28. 22:31
 17/37 anonim ***** válasza:
63%

13-mas!

Mi ebben az ellentmondás? Nálunk voltak olyan tárgyak, amelyeket nekem nagyon nehéz volt teljesíteni, másnak meg éppenhogy nem kisujjból. Vagy én vagyok gyengébb képességű, bár akkor kérdéses, hogy nekem miért nem okozott problémát 2 nyelvvizsga sem a diplomához, vagy akkor el kellene gondolkodni, hogy miféle egyetemi szak az, ahol egy nyelvvizsga megszerzése a legkomolyabb kihívás és sokaknak nem is sikerül. El kellene fogadni, hogy egy képzés elvégzésében lehetnek nehézségek, hiszen nem az Aldiba készülsz kasszázni. Van egy barátnőm tanári szakon, ő is előadja a hattyú halálát, hogy annyit tanul, hogy már orvosira is mehetett volna, de 1 évvel a végzés előtt még azt sem tudja, milyen nyelvet tanuljon azért a középfokért, itt vergődik, hogy miből a legegyszerűbb, mert az eszperantót nem fogadják el. Miközben egy orvosin kapásból egy általános és egy szakmai nyelvvizsga kell.

2021. máj. 29. 06:45
 18/37 A kérdező kommentje:

Nem tudom, hogy ki dislike-ol folyton folyvást, de én mindenkinek a like- jó kezet nyomom.

A szociális szférába szerintetek miért nem kellene? Azon agyalok, hogy mondjuk egy szociális dolgozó, aki cigány közösségben dolgozik, miért ne tanulhatná meg azt a nyelvet, és miért ne lehetne ebben neki segíteni.

2021. máj. 29. 07:20
 19/37 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk olaszt tanultam, hajléktalanellátásban soha a büdös életbe nem fogom használni azért.
2021. máj. 29. 07:36
 20/37 anonim ***** válasza:
88%
Én úgy gondolom, hogy mindenkinek fontos, mivel a magyar szakirodalom és továbbfejlődési lehetőségek minden területen jóval szűkebb mozgásteret adnak, mint ha kinyílik a világ, és idegen nyelvű (célszerűen angol) forrásokat is figyelembe tud venni valaki (akár egy Youtube videóról, akár konferenciáról, akár szakcikkről van szó).
2021. máj. 29. 08:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!