Egy ideje kikopott belőlem a német nyelvtudás. Újra fel akarom frissíteni. Hogyan kezdjek neki?
Régebben ausztriába jártam általános iskolába 4 évet, gimnáziumban már magyarországra, de nem hagytam elkopni a nyelvet, így magántanárhoz is jártam. Középhaladó szinten voltam, társalgás jól ment. Középfokú nyelvvizsgám is meg lett.
A nyelvtant szinte teljesen elfelejtettem de azt is frissíteni szeretném.
0-ról nem akarom kezdeni a tanulást mert annyit nem felejtettem. Szavakat meg nem akarok tanulgatni, mert véleményem szerint mondatok és kifejezések tanulásával többre megy az ember, és a szómagolás nagyon száraz..
Mit tudnátok ajánlani ha újra fel akarom lendíteni a német nyelvtudásomat?
Egyszerűen nem tudom hogyan lássak neki, mi legyen az első lépés..
A válaszokat előre is köszönöm
Nézz filmeket, tévét, sorozatokat... Nagyon hamar "feléled" a nyelvtudásod, előjön a régi tudás.
Érdemes esetleg olvasgatni is, ha könyvekhez nincs kedved,akkor olvass bulvárhíreket, vagy bármi érdekeset a neten.
Ezek mind jó tippek
De azt ne mondjátok, hogy nyelvtan tanuláshoz ne könyvet,gyakorlókönyvet használjak!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!