Helyes ez a német mondat?
"Gibt es bei Ihnen Musik oder etwas anderes zum Unternehmen?
Ich möchte meinen Urlaub vorher planen and etwas Schönes zu unternehmen."
A zum Unternehmen/zu unternehmen-nek nem találtam olyan jelentését, ami ide illene. Értem, hogy mit akar mondani a mondat, de helyes ez így? Nem valami más szó illene oda inkább? Unterhaltung / erleben ?
unternehmen-t itt milyen jelentésben akarod használni? Az "vállalkozást" jelent tudtommal minden környezetben.
Ha azt akarod írni, hogy zenét (ezt is kifejthetnéd hogy hogy érted) vagy valamilyen más kikapcsolódási lehetőségeket keresel, akkor az unterhaltungot használd.
Ja és und, nem and, de ezt észrevetted volna, vagy véletlen elírtad.
"Ich möchte mich an meinen Urlaub bereiten, deshalb möchte ich wissen, was für eine Möglichkeiten gibt es bei Ihnen sich zu unterhalten? Ich denke an z.B. Musik..."
hát az Unternehmen-nek lehet van ilyen jelentése is, nem mondom, megkophatott a tudásom, de nem igen van :D Kalandra, feladatra vállalkozhatsz ezzel a szóval, de mint a magyarban, a németben sem ismerek rá más jelentést.
Ha az app tényleg "and"-et írt, akkor tényleg hanyagold szerintem, vagy írj a készítőknek, hogy elírás van.
na utánanéztem a Dudenben, az a német szavak "Bibliája", úgyhogyha bármilyen kétségeid vannak a szótárakat illetően ott érdemes utánanézni. No német nyelvű, ez okozhat nehézséget.
Itt is csak azt látom, hogy "gazdasági egység" meg ugye valaminek a megkísérlése, az arra való szándék. "Vállalkozom a feladatra."
Köszönöm, ezt a szótárat nem ismertem, de hasznos lesz.
Elég gáz egy nyelviskolától, ha így hibásan átveszi.
Ha valakit érdekel esetleg a megoldás, a német ismerősöm azt írta, hogy helyes a mondat.
“wir unternehmen etwas” - “csinálunk valamit (együtt)”
“etwas zum unternehmen haben”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!