Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Naponta mennyi időt szánjak...

Naponta mennyi időt szánjak nyelvtanulásra ha nyelvvizsgát akarok?

Figyelt kérdés
Lusta vagyok ezért akarok konkrét idővallumot kitűzni.
2021. ápr. 28. 21:57
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ mikor szeretnél nyelvvizsgát, fél év, egy év vagy 3 év múlva.
2021. ápr. 28. 22:15
 2/12 A kérdező kommentje:
jövő nyár körül
2021. ápr. 28. 22:17
 3/12 anonim ***** válasza:
Akkor kb heti 3-4 órát. Ezt eloszthatod 2 napra is, egy napon megcsinálni nem érdemes, mert kevesebb fog belőle rögzülni, de megteheted azt is, hogy minden nap foglalkozol vele egy fél órát. (bár az ideális az 45 perc - 1 óra, mert annyi ideig tudsz aktívan koncentrálni).
2021. ápr. 28. 22:27
 4/12 A kérdező kommentje:
Ilyen "könnyű" lenne?
2021. ápr. 28. 22:33
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Még van több, mint egy éved, úgyhogy összeadva nagyon sok időt fogsz ráfordítani, de egy B2-es nyelvvizsga 60%-tól van meg, úgyhogy simán sikerül, HA tényleg lelkiismeretesen készülsz és nem sunnyogod el a tanulást.
2021. ápr. 28. 22:35
 6/12 A kérdező kommentje:

Napi egy óra simán bírható, mostanában úgy sincs motivációm felkelni reggel, valami könyvet tudsz hozzá ajánlani?

Végig angolos voltam amúgy, csak a semmittevés is izgalmasabbnak tűnt érettségin meg szar lett mert leblokkoltam vizsgán, írásbelinél meg sose értettem a magnót, teljesen más volt mint élőszóban.

2021. ápr. 28. 22:40
 7/12 anonim ***** válasza:

A nyelvtan részéhez az Oxford Angol Nyelvtant ajánlom, A1-B2 szintig minden benne van, magyarázatokkal.

[link]

Szószedet, stb nincs benne, de a szókincsed könnyen fejleszthető ha elkezdesz angolul, az elején magyar felirattal, majd angol felirattal sorozatot/filmet. Ezzel a hallott szöveg értését is fejleszted, én 14 éves korom óta így nézem a sorozatokat/filmeket és emiatt a hallgatós feladataim mindig hibátlanok.

Ha valami kézzel fogható könyvet szeretnél szókincsfejlesztésre, akkor:

[link]

de nem muszáj megvenni, erre tökéletes az 5perc angol oldal is, ahol ha feliratkozol a hírlevelekre minden héten kapsz egy rövid történetet, szószedettel. Van magazinjuk is, minden hónapban megjelenik, de szintén nem feltétel a sikeres nyelvtanuláshoz.

[link]

Beszédfejlesztésre ajánlom még a youtubon ezt a csatornát, ahol rengeteg videó van szókincs bővítéssel és kiejtéssel kapcsolatban, alternatívák önmagad kifejezésére, hogy szépen és választékosan tudj angolul beszélni.

https://www.youtube.com/user/oxfordonlineenglish

Ha zavar a brit kiejtés, akkor egy amerikai youtube csatorna, ahol szintén rengeteg tartalom elérhető:

https://www.youtube.com/c/EnglishClass101/videos

A lényeg, hogy nem kell a tanulásnak unalmasnak lennie, így talán a kedved is megjön az egészhez.

2021. ápr. 28. 22:54
 8/12 anonim ***** válasza:
Ha már tudod, hogy melyik nyelviskolánál szeretnél vizsgát tenni, akkor vedd meg a gyakorló könyvüket, a legtöbbnek van, amiben próba nyelvvizsga feladatsorok vannak, így nem érhet meglepetés a vizsgán, be tudod gyakorolni a típusfeladatokat.
2021. ápr. 28. 22:56
 9/12 A kérdező kommentje:
Nem is rossz, van különböző sorozatokból vagy 10 évadnyi amit nem fojtattak magyarul, bár gondolom kezdetbe jó ha láttam szinkronnal is.
2021. ápr. 28. 22:58
 10/12 A kérdező kommentje:
Van környékemen nyelvtanár csak a covid kapcsán nem akarok konfliktusokba ütközni, hogy ki ki miatt lesz beteg, meg hát pénz is.
2021. ápr. 28. 23:00
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!