Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » ELTE Bölcsészettudományi...

ELTE Bölcsészettudományi Karán ha az anglisztikát választom, mellette tanulhatok még két nyelvet (pl:németet és spanyolt)?

Figyelt kérdés

2021. ápr. 18. 15:53
 1/8 anonim ***** válasza:
83%
Hát magán az egyetemen nem nagyon. Van ugyan spanyol minor és német minor is, de kell hozzájuk előzetes nyelvtudás. De nem tudom pontosan mire gondoltál.
2021. ápr. 18. 17:37
 2/8 anonim ***** válasza:
7%
ha megofgadsz 1 jó tanácsot helyedben inkább a hamburger sütést gyakorlnám ha már úgyis a mekiben kötsz ki legalább csinálj finom sajtbureszt
2021. ápr. 26. 11:03
 3/8 anonim ***** válasza:
80%
2-es, ezt majd mondd el légyszi az 600-700 ezer forint között kereső, anglisztikás diplomával rendelkező fordító-tolmács ismerősömnek is;D Kevés a kolléga a mekiben és nem bírod az iramot?
2021. ápr. 26. 12:44
 4/8 anonim ***** válasza:
18%
3as az ismerosod tipikusan a 100 bol 1 kivetel esete a bölcsészek nagyrésze úgyis a hamburger sütő pult mellet fog izzadni
2021. ápr. 26. 15:45
 5/8 anonim ***** válasza:
81%

4#: ez nagy túlzás, de a 3-as válaszoló is túlzott szerintem. Az igazság a kettő között van. A nyelvszakosok jellemzően el tudnak helyezkedni cégeknél a nyelvtudásukkal, nem kell a mekibe menniük :)

Neked pedig nem kellene ilyen lenézőnek lenned. Én nyelvszakos diplomával az egyetem vége után kb. 2 héttel elhelyezkedtem, de sajnos nem keresek olyan jól.

Viszont stabil munkahelyem van, és előrelépésre is van lehetőség.

2021. ápr. 26. 18:50
 6/8 anonim ***** válasza:
59%
Nem túloztam, tényleg megkeresnek ennyit, természetesen nem most végeztek és mindent beleadtak, hogy idejussanak. Annak viszont örülök, hogy te is el tudtál helyezkedni nyelvszakos diplomával, én is nyelvszakos vagyok:D
2021. ápr. 26. 19:04
 7/8 anonim ***** válasza:
64%
Köszi. Sok sikert akkor neked is :) Én remélem azért, hogy fogok még többet is keresni. Még csak júniusban lesz 2 éve, hogy dolgozok.
2021. ápr. 26. 21:50
 8/8 anonim ***** válasza:
72%
Ahogy #1 írta, minor szaknak felvehetsz egy másik nyelvet. Viszont alapvetően az egyetem nem nyelviskola. Tehát a nyelvszakok minor szakjai nemcsak nyelvtanulásról szólnak, hanem hozzájuk tartoznak a kultúrával, nyelvészettel, történelemmel, irodalommal kapcsolatos kurzusok is, amik kőkeményen azon a nyelven zajlanak. Teljesen kezdő minorok csak az egzotikusabb nyelvekből indulnak, ill. arra emlékszem, hogy olaszból is indult tavaly. Német, francia minorhoz viszont előzetes nyelvtudás kell. A spanyolnál nem ismerem a rendszert. Persze szabadonválasztott kreditként felvehetsz mindenféle más nyelvi kurzusokat, ha beleférsz a létszámba, de a nyelvfejlesztés órák alapvetően ezek a fő-, és minor szakosoknak vannak meghirdetve.
2021. máj. 5. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!