Szerintetek melyik a világ legszebb nyelve?
Figyelt kérdés
2010. aug. 21. 10:38
1/17 anonim válasza:
Nincs ilyen, mindegyik nyelv tud valami egyedülállót, és minden embernek más tetszik meg. Nekem a finn tetszik.
2/17 anonim válasza:
Nekem az angol nyelv tetszik a legjobban, imádok angol filmeket nézni, igaz egy kukkot se értek belőle (mert én németet tanulok), de nagyon tetszik a nyelv hangzása!:)
3/17 anonim válasza:
Én a szláv nyelveket és a németet szeretem, de szerintem a magyar a legszebb. Sok külföldi mondja, hogy ez a legszexibb nyelv :D
4/17 anonim válasza:
Legelőször az anyanyelvünk, és azért, mert ezen a nyelven tudjuk legjobban kifejezni az érzéseinket, úgy, hogy mindenki elsőre megérti.
Nálam a sorban a következő nyelvek jönnek:
- a mosoly, nevetés nyelve
- a kedvesség nyelve
- a megértés nyelve......és sorolhatnám.
Ezeket a "nyelveket" bármely országban ismerik, tudják.
Természetesen kicsit elvont ez a hozzáállás, mert ugye nyelvtudás nélkül hiába mosolygunk. Nekem nagyon tetszik a francia nyelv, lágy, dallamos, az olasz, mert temperamentumos.
5/17 anonim válasza:
a walesi. egyszer hallottam,h. egy sorozatban így beszélnek és gyönyörű.
de nekem tetszik a francia is.
6/17 anonim válasza:
Nekem az idegennyelvek közül leginkább a latin tetszik.
9/17 anonim válasza:
Szerintem elsősorban mindenkinek az anyanyelve. Így nekem is a magyar.
De nagyon szeretem még a finnt és a németet.
10/17 anonim válasza:
nekem az óangol, a feröreri és a cymraeg (walesi) tetszik a legjobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!