Ebből a nem tisztán megfogalmazott szövegből nekem az jön le, hogy nem. "a megfelelő fokú és típusú nyelvvizsga-egyenértékűséget pedig a szóbeli vizsgarész teljesítése nélkül meg kell állapítani."
A szóbelizés szerintem arra vonatkozik, ha valaki fel van mentve az írásbeli alól.
2021. ápr. 10. 13:03
3/13 anonim válasza:
Lehet én értem rosszul #1, de ez nem pont azt monja ki az általad linkelt szövegben, hogy nem kell a nyelvvizsgáért szóbelizni? : "Az új szabályok szerint letett sikeres érettségi vizsgát teljesített, teljes értékű, sikeres érettségi vizsgának kell tekinteni, a megfelelő fokú és típusú nyelvvizsga-egyenértékűséget pedig a szóbeli vizsgarész teljesítése nélkül meg kell állapítani."
2021. ápr. 10. 13:04
4/13 anonim válasza:
Bocsánat, valóban ezt írják, viszont a közlöny korábbi pontja alpján az igazgató dönthet másképp.
Az a diszgráfia miatti felmentettekre vonatkozik, arra ad az igazgató határozatot. (De nem dönt,kötelező neki.)
2021. ápr. 10. 13:44
6/13 anonim válasza:
Ha azt a logikát vesszük alapul, hogy a nyelvvizsgát akkor kapod meg, ha az írásbeli és a szóbeli átlaga 60% felett van úgy, hogy minimum 40%-ot el kell érni, akkor nyilván egy írásbelire nem fog járni a nyelvvizsga, vagy ha igen, akkor tényleg nevetséges az egész és nem csak érettségije, de nyelvvizsgája is lesz minden félkegyelműnek.
2021. ápr. 13. 07:23
7/13 anonim válasza:
"nevetséges az egész"
Száz évente egyszer, világjárvány idején belefér. Az lenne a "nevetséges", ha mindent ugyanúgy akarnánk csinálni most is, mint normál körülmények között. Most fontosabb mindenkinek az egészsége, mint az, hogy pontosan mire is kapja meg azt a papírt, ami aztán az esetek 90%-ában úgyse lesz jó semmire, hiszen nem a papírra, hanem magára a nyelvtudásra lesz szüksége mindenkinek, az meg eléggé független a papírtól...
2021. ápr. 13. 07:27
8/13 anonim válasza:
A világháború alatt érettségizett a nagymamám. Meg volt tartva rendesen. :)))))))
2021. ápr. 13. 07:31
9/13 anonim válasza:
Mert akkoriban olyan volt az érettségi, hogy meg lehetett tartani rendesen az adott körülmények között. Most meg olyan, hogy nem lehet, csak olyan áron lehetne, amit nem érdemes vállalni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!