Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogy tanuljak németül úgy...

Hogy tanuljak németül úgy hogy ne legyen bennem félelem? hogy ne legyen nyűg? Van itt olyan akinek nagyon nehezen ment?

Figyelt kérdés

Nagyon nehezen megy a nyelv tanulás, nem is tudom, hogy kell nyelvet tanulni. Ha szavakat tanulok/magolok, van ami megmarad, de van amit elfelejtek. Félek megszólalni németül.

Van itt még olyan akinek nagyon nehezen ment, de végűl sikerült fejlődni, német nyelvből? Nagyon rossz így, az egész sulitól/tanulástól elveszi a kedvem. Az alapok sem mennek, így az órához nem is tudok bekapcsolódni úgy mint a többiek.

2021. ápr. 6. 14:41
 1/3 anonim válasza:

Nem kell félj! Próbálkozz meg vele, nem csak a magolásból lehet tanulni nyelvet. Ha van olyan ismerősöd, aki egész jól beszél németül, vagy esetleg német, kérd meg, hogy segítsen! Majd amikor segített, próbálj vele párbeszédben beszélni. Onnantól kezdve már csak egy kis gyakorlás a beszédkészségeden, és meg is vagy, utána már nyitott utat kapsz, sokkal könnyebb lesz a nyelvtanulás.

Ha nincs, ajánlom figyelmedbe a YouTubeos alap szótanuló feladatokat, videókat. Pl, ilyesmik: https://www.youtube.com/watch?v=hjw0WeePnOs

Ha ezek megvannak, megpróbálhatsz egyszerűbb mondatokat tanulni, összerakni, kimondani. Mint például ezek: https://www.youtube.com/watch?v=9c4vVU0h3QY

Egyébként ennek a "sorozatnak" több része is van, ha úgy érzed, hogy ezek mennek, akkor ajánlom, hogy menj tovább, több fog megragadni.

Majd amikor készen állsz, akkor ezek a videók közt keress: https://www.youtube.com/results?search_query=n%C3%A9met+hoss..

Egyébként minél hamarabb elkezded, annál jobb. Én már 5 évesen kezdtem angolul tanulni, meg is lett az eredménye. :) Mai napig tökéletesen beszélem a nyelvet, bár tény és való, hogy egy sokkal könnyebb nyelv az angol, az tuti!

Még egy tanács: Kérdezd meg a tanárod, hogyan a legkönnyebb, ő tudja a szinted, mi csak alap tanácsokat tudunk adni. Nem tudom, hogy ő mit fog mondani, de hallgass rá!

Ha valami még eszembe jut, akkor írok! :)

2021. ápr. 7. 01:18
 2/3 anonim ***** válasza:
A lényeg a sok input lenne, nem is a szótanulás. Egyébként is mondatokat kell tanulni és nem szavakat. Easy German, podcast, lingq, könyvek, hangoskönyvek, italki-fogalmazásokat írhatsz, amit kijavítanak. Jó hogy sokan nem tudnak megtanulni németül iskolai keretek között. Nem nehezebb az angolnál, csak az angol jobban ott van mindenhol, ezért könnyebb felszívni.
2021. ápr. 10. 01:46
 3/3 anonim ***** válasza:
Steeve Kaufmannak vannak még jó tanácsai. Minél többet kell olvasni, hallgatni.
2021. ápr. 10. 01:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!