Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hogyan szedjem össze magam és...

Hogyan szedjem össze magam és tanuljak?

Figyelt kérdés
Holnap emelt szóbelizek, és nagyon félek, emiatt nem tudok tanulni, pedig át akartam ma nézni mindent. Írásbeli előtti napon is átnéztem 2 füzetet, meg átlapoztam a könyveket, de most nem megy, meg van bénulva az agyam, 15 perce ugyanazt az anyagot nézem. Mit csináljak?

2017. jún. 8. 16:54
 1/9 anonim ***** válasza:
76%
Milyen tantárgy?
2017. jún. 8. 17:14
 2/9 A kérdező kommentje:
Biológia.
2017. jún. 8. 17:15
 3/9 anonim ***** válasza:
89%
Ha már nagyon nem bírod, akkor szerintem felesleges ezzel foglalkozni, inkább pihenj, próbáld kikapcsolódni.
2017. jún. 8. 17:16
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha ennyire nem megy, tényleg hagyd!

Ha eddig tanultál rendesen, eszedbe fog jutni a felkészülési idő alatt, ami kell!

Ha nagyon akarod, akkor pihenj pár órát, és később tényleg csak lapozd át a jegyzeteidet. (Én anno napközben tengtem-lengtem, és este 10-kor kezdtem átlapozni a Nagy Etele-féle jegyzetet.)

2017. jún. 8. 17:24
 5/9 A kérdező kommentje:
Háát, nem tudom mi lesz velem. A 10.-es könyvet átnéztem nagyjából amikor a kérdést kiírtam, de ennyi. Még a füzeteimet akarom legalább átolvasni, de nagyon ideges vagyok, nem tudom mit csináljak :( Talán igazatok van, lehet, hogy hagynom kéne. De írásbeli előtt olyan jól át tudtam nézni, most meg...
2017. jún. 8. 22:28
 6/9 anonim ***** válasza:

Szia! Hogy ment? Mit húztál? Kedvesek voltak a tanárok?

Ha még nem voltál, és nézed a válaszomat, drukkolok :D

2017. jún. 9. 10:44
 7/9 A kérdező kommentje:

Heló :)

A glükóz bontásának lehetőségei a vázizomrostban volt az A tétel, a B tétel pedig a szivárványos ökle szaporodási viselkedéséről szólt, de volt hozzá mindenféle kérdés, ökológia, etológia, légzés. A légzésről sajnos nem tudtam pár dolgot (kagylók kopoltyújának elhelyezkedése, halak külső gázcseréje - ehhez a bőrlégzésről kezdtem beszélni, de nem volt jó).

Hát remélem nem vontak le rá sok pontot, mert igazából minden más részkérdésre válaszoltam, az A tételhez nem is kérdeztek. Annyi volt még a baj, hogy a B tételt nem tudtam szépen felépíteni, mert a részkérdések nem kapcsolódnak egymáshoz, meg szerintem nagyon hadartam is. Hát most már mindegy.

Holnap megyek angolra :( Egy hónapja meg se szólaltam angolul, de ez még annyira nem is baj, inkább attól félek, hogy húzok valami olyat, hogy tol egy nagy blank-et az agyam, és meg se bírok szólalni.

2017. jún. 9. 12:55
 8/9 Natusa válasza:
Gratulálok a biológiához, az angol hogy sikerült?
2017. jún. 13. 15:42
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszi :) Izgultam nagyon, de nem blokkoltam le. Szerintem egész jól sikerült, bár a képleírás nem volt túl jó, az nekem sose ment jól.

Viszont attól félek, töriből meg fogok bukni. 22-én derül ki, hogy mikor szóbelizek, viszont úgy hallottam, azokat szokták előre venni, akik kevés tárgyból közepeznek, úgyhogy lehet, hogy én már aznap leszek, mert csak 2 tárgy van, a magyar meg a töri :(

Töriből mindig csapnivaló voltam. Oké, az írásbelit megírtam 61 pontra, de csak az atlasz, a józan paraszti ész meg a források segítségével, amúgy sajnos majdnem 0 a tudásom. Próbálom tanulni a tételeket, de csak egy nagy adatmassza az egész.

2017. jún. 20. 23:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!