A felsőoktatási szakképzés befejezéséhez szükséges B2-es komplex nyelvvizsga?
Figyelt kérdés
Nekem egyelőre csak emelt angol érettségim van, ami ugye egyenértékű a B2 nyelvvizsgával, de ez elég, hogy megkapjam az oklevelet?2021. ápr. 4. 14:15
3/9 anonim válasza:
elég
Az alapfokozat megszerzéséhez egy élő idegen nyelvből államilag elismert, középfokú (B2), komplex típusú nyelvvizsga vagy azzal egyenértékű érettségi bizonyítvány vagy oklevél megszerzése szükséges.
4/9 anonim válasza:
Felsőoktatási szakképzéshez nem kell nyelvizsga
5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat! Valaki esetleg egy hivatalos forrást tud linkelni? Sok különféle véleményt látok mindenhol, jó lenne látni egyben az egészet! :)
2021. ápr. 4. 18:48
6/9 anonim válasza:
3- vagyok. bemásoltam ami a felvin van!
7/9 A kérdező kommentje:
Valaki tud küldeni esetleg linket? :)
2021. ápr. 6. 21:15
8/9 anonim válasza:
Se a technikusihoz se a foszkhoz nem kell nyelvvizsga, ugyanis ezek egy szinten vannak. B.A/B.Sc oklevelekhez kell, ezeknél alacsonyabb képesítéshez nem.
9/9 anonim válasza:
6-os az a BSc
FOSZK-on én úgy tudom, hogy egy alapfokú (B1-es) nyelvvizsga szükséges.
"10. Idegennyelvi és szaknyelvi követelmények
Alapszintű szakmai idegennyelvtudás, melynek a követelményeit a felsőoktatási intézmény a szakképzési programban határozza meg."
Ez pl BGE gazdmen FOSZK-on van írva, de nem 100% nem FOSZK-on tanulok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!