Érdemes a Goethe Institutnál A1/A2-es német nyelvtanfolyamot elkezdeni?
A cél egy középfokú nyelvvizsga lenne, nem feltétlenül a Goethenél, mert ott úgy hallottam, elég nehéz.
Ha megvan az A szint, akkor B1 tanfolyam, majd B2 és a végén a nyelvvizsga.
Ez biztos baromira drága lenne így egyben, viszont sajnos jelenleg A szinten van a némettudásom vagy még ott se. Nagyon alap szavakat és nyelvtant tudok csak, korábban tanultam németet, de felfrissítéssel sem mennék sokra, ezért kellene átrágni a legelejétől az egészet.
Magántanár szerintem még drágább lenne.
Miért nem iratkozol be egyből B2-es tanfolyamra? Nem igazán értem miért akarsz először külön A és B1 szintűre menni. Vannak már olyan nyelvtanfolyamok amik a nulláról készítenek fel a B2-re.
Szerintem, ha jelzed, hogy B2-re akarsz eljutni a nulláról akkor a magas óraszám miatt még kedvezményeket is kaphatsz.
Nem láttam olyat, hogy 0-ról B2-re, de jó lenne.
B2-re nem is jelentkezhetnék, mert előtte van nyelvi felmérő. Abból jelön nekik, hogy A1-en vagyok.
Én annak idején bementem az iskolába és elmondtam a tanáromnak, hogy B2-es szintet szeretnék elérni a némettel munkavállalás miatt. Onnantól meg jártam az órákra és ennyi.
Minek akarsz folyamatosan külön-külön szintenként beiratkozni azokra a szarokra? Nyelvvizsga meg igazándiból teljesen felesleges. A kutya nem fogja elkérni, ha megfelelően kommunikálsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!