Megéri a Goethe Intézethez menni nyelvtanfolyamra?
Bár már valószínű nem aktuális, de hátha valakinek még segít. Én nulláról kezdtem a németet a Goethe Intézetben. Már az első óra is végig németül zajlott (a tanár nem beszélt magyarul). Volt orosz, holland, iráni, macedón, koreai stb. csoporttársam, így nem is mehetett volna magyarul az óra. Az hiszem az összes tanfolyamon 7-12 fő között voltunk.
Nincs más nyelviskolával tapasztalatom, de jártam több szintet is náluk, és bár kritikus személy vagyok, mégsem tudtam semmi negatívat mondani.
Szerintem sokat számít, hogy rá van kényszerítve az ember, hogy hallgassa végig a németet, próbálja megfejteni mit mondhat a tanár. Valahogy mindig rájöttünk mit akar mondani. Sokat beszéltettek minket, időnként tesztek, hogy felmérjék ki hol tart, párokban dolgozás. Egyszer néztünk egy egyszerűbb rövid filmet is, majd arról beszélgettünk németül.
Úgy nem is nagyon tudom megfogalmazni, hogy miért szerettem, de profiknak tűntek. Kedvesek, segítőkészek, az órák utolsó X percét nem csípték le. Ha kellene mennem németből nyelviskolába, biztos, hogy csak őket választanám, hiába drágábbak a többinél.
Egyébként ami a szinteket illeti, mikor én jártam jó pár éve, akkor 60 óra alatt az A1.1-et lehetett elvégezni. Ezután A1.2, majd A2.1 és A2.2.. A B1-nek már 3 része volt, szóval 0-ról indulva a B1 befejezéséig 7x 60 órás tanfolyam szükséges (persze ez papírforma.. hogy kinek mennyi kell a B1 nyelvvizsgáig, az egyéni).
Egy darab könyvet kellett megvenni annó a tanfolyamhoz, az 5-6 éve 3800 Ft volt. Ha megvetted pl. a B1-es könyvet, az jó volt a B1.1, B1.2 és a B1.3-as tanfolyamhoz is.
Ja, van saját könyvtára, benne sok-sok könyvvel, CD-vel, és nem csak közép- vagy felsőfokú nyelvtudást igénylő könyveket találni ott. Ingyen lehet kölcsönözni, ha befizetsz tanfolyamra, egyébként azt hiszem külsősként is mehetsz, akkor van valami évesdíj vagy tagdíj (nem tudom).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!