Mennyi időbe telik kb. B1-es szinten megtanulni németül?
És melyik nyelvtanfolyamot ajánljátok? Goethe Intézetről hallottam már, hogy jó. De ott sem mindig indul intenzív képzés, gondolom.
A Studio D nyelvkönyvet ajánlották eddig nekem.
Havonta egy szintet lehet ugrani intenzív tanulással? (A1, A2, B1)
Beszélek más nyelveken, szóval van tapasztalatom, hogyan kell nyelvet tanulni. :)
Ha tényleg jó vagy nyelvekből, akkor gyorsan. Szerintem fél év alatt simán. Talán hamarabb is attól függően, hogy hány nyelvet beszélsz mostanra.
Igazából a német nyelvtan elég húzós, szóval passzívan biztos el fogod érni a B1-es szintet, viszont az egy hosszabb idő, míg hibátlanul fogsz tudni beszélni. Legalábbis nekem még C1 után is egy jó idő volt, míg megszüntek a nyelvtani hibáim.
Szóval a saját tapasztalatom az, hogy míg az angolt könnyű a kezdetektől jól beszélni, a németben nehéz egyszerre ezer nyelvtani szabályt betartani. De B1-es szinten még nem kell tökéletesen, az menni fog. :)
Miért pont B1 a célod? Mire jó az? Csodálkozom, hogy nem minimum B2-re vonatkozik a kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!