Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan olvassak angolul?

Hogyan olvassak angolul?

Figyelt kérdés

Sok helyen olvastam, hogy csak folyamatosan olvasni kell, nem kell a szavak jelentését megnézni.

Másik opció, hogy az ismeretlen szavakat megnézem, de nem írom ki. A harmadik, hogy ki is írom.

Szerintetek melyik a legjobb?

2021. márc. 25. 18:52
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell a szavak jelentését megnézni, kizárólag csak akkor, ha egy adott szó miatt még a szövegkörnyezet alapján sem érted meg, hogy miről van szó.
2021. márc. 25. 18:55
 2/7 A kérdező kommentje:
És így hogyan marad meg a szó jelentése? Bocsi, lehet hülye kérdés
2021. márc. 25. 19:00
 3/7 anonymousreview60 ***** válasza:
100%
#2: Ez olyan mint a kirakós. Ha egy elem hiányzik és minden a helyén van, ez az elem meg felfordulva, akkor az az elem csak egyvalami lehet. Pl. Professor Lockhart had a large, purple velvet robe. Namost az a sztorit nemigen zavarja, hogy nem tudod, hogy a purple az bíbor, pink vagy más-e. De utólag rémleni fog a szó. A szövegkörnyezetre koncentrálj, ne a szóra. Az erdőt figyeld, ne a fákat!
2021. márc. 25. 19:06
 4/7 anonim ***** válasza:

Nézd, ahoz, hogy beszélj egy nyelvet, nem kell minden szót ismerned. Gondolom magyarul is vannak olyan szavak, amin jobban el kell gondolkodnod, vagy utánanézned, hogy pontosan mit jelent. Akkor meg egy idegen nyelven miért kéne mindent tudnod?

Ha mindig minden szónak utánanézel, akkor semmi értelme olvasnod, vagy hallgatnod bármit is, mert így csak az egyes szavakra fogsz koncentrálni, és nem a szöveg egészére. Ez pedig azért rossz, mert így lényegében csak folyamatos szótárazgatásból fog állni az egész, ami nem javít a szöveg vagy hallásértési képességeiden, aminek pont az a lényege, hogy képes legyél magadtól kitalálni ismeretlen dolgok jelentését.

Még ha meg is nézed egy szó jelentését, nem érdemes kiírni se, és dikert "megtanulni" se. Mint már említettem, nincs szükséged minden egyes szó ismeretére, és ami fontos, az idővel úgy is rád fog ragadni.

2021. márc. 25. 19:08
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen :)
2021. márc. 25. 19:33
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha szókincset akarsz építeni,akkor utána kell nézni, szótárazni és esetleg ki is írhatod, de ahogy előző mondja, csak a kulcsfontosságú szavakat, különben nem fogod élvezni, érteni az egész szöveget. Ha csak szórakozásként olvasol, akkor nem olyan fontos, a szövegből 99% hogy kiderül a jelentése az ismeretlen szavaknak. Nekem az angol olvasásban nagyon sokat segített a Kindle, mert van benne értelmező szótár funkció, és ki is lehet jelölni szavakat a szövegben amit később kikereshetek. Papír könyvben nem szeretek jelölgetni szavakat, vagy előveszegetni a telefont hogy szótárazzak. Mondjuk én utazás közben olvastam legtöbbször, aki otthon olvas annak más a helyzet.
2021. márc. 25. 23:18
 7/7 anonymousreview60 ***** válasza:
6/6: Jaja. A kindle szótár nagyon hasznos.
2021. márc. 26. 08:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!