Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Francia vagy spanyol?

Francia vagy spanyol?

Figyelt kérdés
Melyiket éri meg jobban megtanulni? Második nyelvem lenne, első az angol. Cél egy B2 nyelvvizsga lenne. Tudom hogy sokan írnák azt hogy tanuljak németet mert az éri meg a legjobban de egyszerűen már hallgatni sem bírom azt a nyelvet annyira nem tetszik szóval ha azt csak egy szenvedés lenne tanulni. Úgy érzem a francia jobban tetszik kiejtésre de a spanyollal sincs semmi bajom. Ha lehet a kettő közül kéne valamelyik de lehet még nyelveket írni ezeken kívül is.

2021. febr. 27. 16:17
A kérdező szavazást indított:
Francia
Spanyol
Valami más (megírom kommentben)
25 szavazat
 1/7 anonim ***** válasza:
Mivel szeretnél a későbbiekben foglalkozni?
2021. febr. 27. 16:44
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Én francia tanáromtól úgy hallottam, hogy a francia csak kiejtésben nehezebb a spanyolnál, de nyelvtanilag mind a kettő hasonlóan nehéz. Szerintem az alapján dönts, hogy melyik ország érdekel jobban, vagy, hogy mivel szeretnél foglalkozni a jövőben.
2021. febr. 27. 16:53
 3/7 A kérdező kommentje:
#1 igazából még nem nagyon tudom. Talán valamilyen mérnök ami legjobban érdekel vagy esetleg még orvos. Tudom hogy a kettő elég különböző de egyszerűen nem tudom, szerencsére még nem is most kell eldöntenem.
2021. febr. 27. 17:17
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Spanyollal nincs tapasztalatom, franciát tanulok gimiben mint 2. nyelv. Nagyon szeretem, a kiejtés csak az elején nehéz, aztán idővel ráérzel. A nyelvtan sem olyan nagyon nehéz, néhány szabályt be kell magolni de amúgy szerintem nem vészes.
2021. febr. 27. 19:50
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Elfogult vagyok a francia irányába, ezt szeretném előre leszögezni :)

Műszaki területen a francia hasznosabb, mert jóval több a világszinten jelentős frankofón nagyvállalat (pl. Schneider Electric, Colas, Alstom, PSA), mint a spanyol (pl. CAF). Ami a továbbtanulást illeti, a jó francia műszaki egyetemek magasabban jegyzettek, mint a spanyolok.

A spanyolnak előnye Latin-Amerika (a második anyanyelvi szinten beszélt nyelv - [link] a franciával Kanadán kívül inkább Afrikában (pl. Észak-Afrika) boldogulhatsz, persze az anyaországokon kívül.

A franciák szeretnek mindenféle területen "frankofón" szövetségeket kialakítani a franciául beszélők számára, ahol remek kapcsolatokat lehet építeni. Lehet, hogy a spanyolok is így tesznek, erről nincsenek ismereteim.

Szóval ezek után részemről egy - hangsúlyozottan elfogult - szavazat a franciára. De az biztos, hogy a spanyollal sem jársz rosszul! Ha azt tanulnád szívesebben, ha az áll közelebb hozzád, akkor hajrá!

2021. febr. 27. 22:25
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem tudom kinek mi az elképzelése, mit szeretne a jövőtől.

A spanyolt szélesebb körben beszélik, mint a franciát, viszont itthon nem igazán tudok spanyol tulajdonú vállalatokról, amelyeknél dolgozni lehet. Bár itt is megemlíteném a ritkaságot, valahol éppen előnyt jelenthet. Ha az idegenforgalom felé is szemezgetsz, akkor megérné, a Földközi-tenger Spanyolországhoz közel eső szigetein biztos beszélik a spanyolt, az amerikai kontinens túlnyomó részén pedig anyanyelvi szinten beszélik. Ha emlékeim nem csalnak Ázsiában a Fülöp-szigeteken is beszélik.

Ahogy 5-ös válaszoló írta, francia multicég viszont több is jelen van hazánkban, ugyanakkor világszinten a spanyolnál kevésbé beszélt nyelv. Frankofón államok meg amennyire tudom inkább Afrikában vannak, Ázsiában pedig Vietnám. Plusz Kanadán belül Quebec környéke.

A német valóban megéri, Magyarország a történelem során mindig is német befolyás alatt állt, a szomszédban itt van Ausztria, Németország pedig egy nagyobb köpésre. Ugyanakkor szerintem a magyarhoz képest egy buta nyelv. Sose tudnám megszokni, hogy a tárgyaknak neme van, de ki mit hogyan tolerál. A német gazdaság erős, sok német tulajdonú munkahely van, főleg, hogy a Mercedes már jó ideje hazánkban van, ráadásul bővül is. Német irányból idegenforgalom is van.

Talán még az orosz és a kínai is érdekes lehet, de ez csak az Én személyes véleményem.

2021. márc. 11. 14:35
 7/7 anonim ***** válasza:
6-os vagyok, a kínait azért írtam, mert sok műszaki vállalat beszállítója kínai, bár ők jól beszélik az angol, továbbá Kína megállíthatatlanul erősödik, valószínűleg a jövőben több kínai cég is be fog hozzánk jönni.
2021. márc. 11. 14:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!