Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Létezik, hogy valaki egyáltalá...

Létezik, hogy valaki egyáltalán nem tud nyelvet megtanulni?

Figyelt kérdés

Hiába jártam suliba, vártam az angol órát, hogy majd megtanítsanak és iskola végén kimenjek külföldre, ez volt bennem 9 éves koromtól. De soha nem tudtam megtanulni, mindig csak nagyon alap dolgokat, elfelejtettem a szavakat, amíg mások fél óra alatt megtanulták nekem 4 óra sem volt elég mert elfelejtettem.

Jártam nyelvsuliba, szüleim fizették, kurzusonként 60 ezer forint volt, elég menő hely volt ebben a kis városban. Aztán második után mondták, hogy nem fogadják el a pénzt, hagyjam, ilyet még nem mondtak, de feladják, pedig rajta voltam, de semmi nem maradt meg. :(

Utána egy magántanárom volt ott sem jött össze, képtelen voltam visszamondani amit mondott, vagy a szavakat.

Ez volt 4 éve, azóta semmi nyelves dolgot nem csináltam, de észrevettem, hogy magyar szavakat sem tudok már megtanulni. Pl. pejoratív, megkerestem tegnap mit jelent, most meg már nem tudom.

Diszvalamim van és angolból nem érettségiztem, de annak ellenére tanultam volna. Kimennék külföldre, de nem merek, annyira jó lenne Írországba dolgozni, buszos jogsim van, de 1 év múlva mehetek ki mert 24 év alatt csak itthon vezethetek. Ebben az 1 évben kellene valamit alkotni, doulingo-t nyúzom már 3 éve, de szomorú szegény mert Ő sem megy velem semmire. Elfelejtem.

( egyébként 9 évesen németet is tanultam 2 évig 5 szó maradt meg ).

2021. febr. 22. 10:49
 1/6 anonim ***** válasza:
83%
Nem létezik. Te is megtanultál egyet, a magyart. Ebből következik, hogy más nyelveket is meg tudsz tanulni. Ahhoz, hogy egy szó megmaradjon, állítólag 7-8 alkalommal kell találkoznod vele. Az, hogy bemagolsz egy listát, nem jó semmire. Használd! Képezz vele a tudásszintednek megfelelő mondatokat! A neten rengeteg gyakorló anyagot találsz.
2021. febr. 22. 11:21
 2/6 anonim ***** válasza:
96%
Egyetértek az első válaszolóval. A legtöbben nem jó technikákat választanak a nyelvtanuláshoz, emellé még sokan ki is találják, hogy nekik nincs nyelvérzékük, és ebből adódóan persze el is marad a siker. Ahhoz, hogy beszélni tudj egy idegen nyelven, rengeteget kell gyakorolni, otthon hangosan kiolvasni, nem csak magadban mantrázni. A magolás pedig sajnos nem jó semmire, maximum egy szódolgozat erejéig jegyzed meg a szavakat, de sem használni nem fogod tudni őket, sem pedig hosszú távon megjegyezni. Magyarul sem úgy tanultál meg, hogy egyszer hallottad anyukádtól, hogy "alma" és onnantól kezdve mindig tudtad, hogy mi az, hanem rendszeres ismétléssel, kontextusában való használatával (kimondta neked, hogy ma almát eszünk uzsira, felszeletelem neked az almát, ugye milyen finom az alma), és egy idő után tudtad miről is van szó. Amihez nincs érzelmi vagy értelmi kötődésed, azt bizonyosan nehezebben fogod megjegyezni, illetve érvényes rá az első válaszolónál is olvasott 7-es szabály, hogy annyiszor úgymond neki kell ülni. A kötődés alatt pedig azt értem, hogy nyilván nehezen megy egy idegen szó elsajátítása, ha magyarul sem használod a jelentését, csak nagyon ritkán, vagy egyszerűen nem beszédtéma nálad például a muskátli, akkor nyilván nem fogod elsőre megjegyezni, hogy mi a muskátli mondjuk németül.
2021. febr. 22. 12:04
 3/6 anonim ***** válasza:
42%

A Relaxa villám angolt ajánlom kipróbálásra, az jó diszlexiásoknak is.A szavakat mondatokban tanulod. Ezeket kell későbbi lépésekben kimondani, lemásolni, felolvasni,diktálás után leírni, végül pedig lefordítani.

Itt van leírva a 7 lépcsős nyelvtanulás sorrendje: [link] és [link]

Ami a Te esetedben fontos:

1. minden lépcsőt ismételj meg többször !

2. az eredeti Relaxa módszer szerint tanulj ! Ez azt jelentette, hogy a tanuláshoz használtak egy RelaxMaster® stresszmenedzser készüléket, amely még most is kapható. A relaxáció azért fontos, mert úgy könnyebb tanulni.

Itt van róla egy ismertető: [link]

Ha valamiért nem tudod vagy nem akarod megvenni, akkor a következő ajánlom:

Szerezz be egy szemfedőt/szemmaszkot és ezzel takard le a szemeid a tanulás kezdetén.A tanulásra való ráhangolódáshoz/ellazuláshoz hallgasd a következő zenék közül valamelyiket:

Corelli - Concerti Grossi;Handel - Vízi zene;J. S. Bach - G-dúr Fantasia;

Vivaldi - Öt koncert

Több info: [link]

2021. febr. 22. 14:37
 4/6 anonim ***** válasza:
91%

ha diszes vagy, akkor miért pont egy szigorúan olvasásra és írásra épülő, igazából átlagosan működő(vagy érted mit akarok, nem diszes) embereknél is egy kalap szrt érő alkalmazással próbálkozol?

keress nyelvtanárt a problémáddal együtt. mert főleg magyarországon krvára nem tanítják a tanárokat, hgyan tanítsanak diszeseket, ezért ja, a legtöbb tanár nem megy veled semmire. keress olyat aki ismeri az állapotodat és ismer neked jó módszertant. (mert ja, ennek külön módszertana van)

2021. febr. 22. 14:41
 5/6 anonim ***** válasza:
79%
ja és ne hallgass hármasra, nincs szükséged egy majdnem 70.000 forintos fejhallgatóra, az a kamu része a dolognak... ez csak egy béna kamumódszer.
2021. febr. 22. 14:44
 6/6 anonim ***** válasza:
96%
Előfordulhat, hogy neked állapotod miatt jóval többször kell találkoznod egy szóval, hogy megtanuld. Fogjad fel így!
2021. febr. 22. 18:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!