Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Miért nem tudok egyetlen egy...

Miért nem tudok egyetlen egy nyelven sem megtanulni?

Figyelt kérdés

Egyszerűen képtelen vagyok rá, és már a gondolattól is gyomorgörcsöm van, ha az id. nyelvekre gondolok.

Érdekes, hogy olvasni relatív gyorsan megtanulok, és a passzív szókincsem is relatív nagy, de az aktív tudásom több, mint siralmas.

Más: észrevettem, hogy képtelen vagyok mások előbb folyékonyan hangosan olvasni id. nyelven, viszont, ha magamnak olvasok fel akár teljesen ismeretlen szövegeket, még a kiejtésem is tűrhető. Ez mitől lehet?

Ez valami betegség lehet? Dislexia?

31.l.

2021. febr. 14. 19:54
 1/4 anonim válasza:
100%

A diszlexia teljesen mást jelent. Szerintem itt a szorongással van a legnagyobb baj.

Őszintén , van oka hogy idegennyelvet tanulj? Van erre most szükséged ?

Ha magad szórakoztatására szeretnél tanulni nem szabad ennyire rágörcsölni.

Igazság szerint nekem se ment jól pl az angol sosem, de helyette ment más , amit szerettem és lelkesen tanultam.

28/L

2021. febr. 14. 19:58
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

ez színtiszta szorongás. leginkább a felolvasásánál látszik ez. Először ezen kell túllendülnöd és majd utána atudsz csak megtanulni kommunikálni, használni a nyelvet.

akkor lesz majd aktív szókincsed és tudásod, ha gyakorlod is az éles kommunikációt. Vagy legalább megpróbálod azt imitálni.

Nézz át néhány szót, és próbálj velük mondatokat alkotni. Majd összefüggő párbeszédeket. Olvass el egy cikket, és foglald össze, hogy mit olvastál. Így a használatban is rögzülnek azok a kifejezések amikkel olvasás közben találkoztál.

De itt a legnagyobb baj a szorongással van

2021. febr. 14. 21:07
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Ez a gátlás különféle nagyságban mindenkiben benne van, és igen egyszerű a kinevelése, beszélni kell, mások előtt. De nem a mamád előtt, hanem idegen mások előtt. És mindig más idegen mások előtt. A legegyszerűbb megoldás a 60 vagy mennyi órás kurzusonként nyelviskolát váltani, és bármire jelentkezni, megragadni minden alkalmat beszélni. 3 ilyen tanfolyam után üdítő változatosságként lehet egy olyant is keresni, ahol trénereket képeznek, ott még fel is vesznek videóra, és visszajátszanak, elemezve a hibákat. Ezekbe csak bele kell vetnie magát az embernek, mint a strand előtti zuhanyba.
2021. febr. 15. 08:47
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Először elég a kutyádnak beszélni idegen nyelven, utána hallgathatja a mamád is, vagy bárki, aki nem tudja a nyelvet. Aztán, ha eléggé felbátorodtál, a nyelvet nem anyanyelvként beszélő emberekkel, akik körülbelül a te szinteden vannak. Így fejlődhettek tovább együtt.
2021. febr. 15. 16:18

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!