Ausztriába szeretnék menni, milyen német szókincset tanuljak meg? (Kifejtem)
Szeretnék kimenni Ausztriaba, viszont angolul beszélek csak, kell a német. Mivel elsokorben és főleg így vírus alatt nem tudosnak mennék hanem vmi gyári munka vagy kommissiozas stb ilyen alapmunkak, ehhez tudna vki segíteni milyen szavakat tanuljak? Nincs vmi gyűjtemény ami leendő külföldön dolgozni akaró embereknek hasznos szavakat foglal magába? Kérlek segítsetek konkrétan kb 15 nap alatt szeretnék itthon vmi alapot összehozni, most ráérek egész nap szóval rövid az idő, viszont egy kb 1000 szót betudnek vágni szerintem és hozzá alap nyelvtant már elkezdtem.
Arra gondoltam a hogy úgyse várja el tőlem majd hogy atomfizikarol beszélgessek, így a jelenido mellett a prateritum és perfekt múltra gondoltam, és hozzá a sima werden féle jovoidot megtanulni. Vmi egyéb javaslat? Mindenkinek köszönöm a tippeket és segítséget!
15 nap alatt nem sok mindent lehet megtanulni, főleg, ha valami weboldalról v. könyvből szeretnéd... A nyelvtudás nem a szavak bemagolásából áll. Ha nem tudod őket mondattá összerakni, akkor semmit sem ér.
töltsd le a duolingo-t, és próbáld azzal elkezdeni.
Tisztában vagyok vele nem lehet ennyi idő alatt megvaltani a világot, nem is csak magolasrol van szó, én csak szeretnék kihozni a maximumot, utána is folytatom, szóval nem 15 napos történet ez, csak meghuznam amennyire lehet az elejen mert most van időm.
Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!