Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ausztriába szeretnék menni,...

Ausztriába szeretnék menni, milyen német szókincset tanuljak meg? (Kifejtem)

Figyelt kérdés

Szeretnék kimenni Ausztriaba, viszont angolul beszélek csak, kell a német. Mivel elsokorben és főleg így vírus alatt nem tudosnak mennék hanem vmi gyári munka vagy kommissiozas stb ilyen alapmunkak, ehhez tudna vki segíteni milyen szavakat tanuljak? Nincs vmi gyűjtemény ami leendő külföldön dolgozni akaró embereknek hasznos szavakat foglal magába? Kérlek segítsetek konkrétan kb 15 nap alatt szeretnék itthon vmi alapot összehozni, most ráérek egész nap szóval rövid az idő, viszont egy kb 1000 szót betudnek vágni szerintem és hozzá alap nyelvtant már elkezdtem.

Arra gondoltam a hogy úgyse várja el tőlem majd hogy atomfizikarol beszélgessek, így a jelenido mellett a prateritum és perfekt múltra gondoltam, és hozzá a sima werden féle jovoidot megtanulni. Vmi egyéb javaslat? Mindenkinek köszönöm a tippeket és segítséget!

2021. febr. 10. 15:06
 1/8 anonim ***** válasza:

15 nap alatt nem sok mindent lehet megtanulni, főleg, ha valami weboldalról v. könyvből szeretnéd... A nyelvtudás nem a szavak bemagolásából áll. Ha nem tudod őket mondattá összerakni, akkor semmit sem ér.

töltsd le a duolingo-t, és próbáld azzal elkezdeni.

2021. febr. 10. 15:59
 2/8 anonim ***** válasza:

Esetleg erre is rákukkanthatsz!

[link]

2021. febr. 10. 16:00
 3/8 A kérdező kommentje:

Tisztában vagyok vele nem lehet ennyi idő alatt megvaltani a világot, nem is csak magolasrol van szó, én csak szeretnék kihozni a maximumot, utána is folytatom, szóval nem 15 napos történet ez, csak meghuznam amennyire lehet az elejen mert most van időm.

Köszönöm!

2021. febr. 10. 16:02
 4/8 anonim ***** válasza:
ezt is kipróbálhatod: [link]
2021. febr. 10. 16:07
 5/8 anonim ***** válasza:
vagy ezt: [link]
2021. febr. 10. 16:08
 6/8 anonim ***** válasza:
Nem szeretnélek lelombozni, de itt élek pár éve, és jelenleg az osztrákok inkább az osztráknak adnak melót mintsem idegeneknek. Ha nincs előre lebeszélt helyed ahova mennél, most nem a legalkalmasabb kalandra pattanni. Az állam próbálja először a sajátjait menteni, mielőtt új idegeneket fogadna be. A gyárak is sok külföldit bocsátanak el, nem azért, hogy ugyan úgy idegenekkel helyettesítsék őket. Persze sok sikert, ha csaj vagy, valami Irish Pubba fel is vesznek sima angollal konyhára vagy pincérnek.(Persze a lezárások után) Sok szerencsét.
2021. febr. 11. 01:15
 7/8 anonim ***** válasza:
Mennyire sikerült megtanulni másfél év alatt?
2022. dec. 4. 22:37
 8/8 A kérdező kommentje:
Konyhán dolgozok egy menő burgeres nagy helyen, komplett étterem jobb napokon 12-14 ezer eurós forgalommal, az első pár hónap után sikerült már megértenem az ott elofordulhato szókincs 85%at, durván 7 hónap óta már 99%, de persze máshol az élet során sok mindent nem értek még, ügyintézés nehézséggel menne csak, az eddigi siker után az elmúlt fél évben sajnos nem is tanultam tovább magamtol a nyelvet, ezt fogom most folytatni, hogy előre léphessek, ezek a helyen 2 eloleptetessel már elértem a maximumot
2022. dec. 4. 23:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!