Melyik a legkönnyebb, leghallgatóbarátabb nyelvvizsga?
Igen, tudom, kinek mi... De mégis, hova érdemes, vagy mit kerüljek el nagy ívben?
Eredetileg a Pannonra gondoltam, de ott nyáron nincs időpont, nekem meg a május közepe - június lenne a legideálisabb.
Amin vacilálok: Ixam, Euroexam, Itolc. De a többiről is várom a véleményeket.
Csak tantermi.
Előnyök/hátrányok, minden érdekel. Köszönöm.
#11: Teljes mértékben egyetértek. De ahhoz, hogy a diplomámat megkapjam, sajnos erre van szükség, és nem elég, hogy a megrendelőkkel meg a vevővel tudok kommunikálni a szakmai témában.
És ahogy a nyelvvizsga amnesztiáról szóló kérdéseket is olvasom, sokan abszolút így állnak hozzá, hogy csak akkor lehetek jó szakember, ha van nyelvvizsgám. Tehát nem az a fontos, hogy szakmai szókincsem legyen, hanem tudjak beszélni a művészetekről, ki tudjak egészíteni mondatokat, és memorizálni tudjam a hallott szöveget (az ilyen feladatok nekem sokszor magyarul is problémát jelentenek, a meetingeken is folyton jegyzetelek).
De most ezzel meg kell küzdenem.
#13: Erről beszélek én is. A vevővel kommunikálok angolul, a beszállítókkal szintén.
De nem a művészetről, vagy gyereknevelésről, vagy egészségről, ilyen irányú szókincsem nincs. De enélkül nem lehetek gépészmérnök...
Vagy a magnó hallgatás, amit az előbb is említettem. Ott ülök egy meetingen, tudom, mi az, ami rám tartozik, azt jegyzetelem. De a nyelvvizsgán nem tudom, az elhangzottakról mi az, amire szükségem lesz. Tehát hiába értem meg, nem elég, ha nem emlékszem rá.
Szóval főleg az ilyen szempontok alapján érdekel, hogy melyik a legkönnyebb...
Valamelyik nap az egyik miniszter megmondta, hogy ez fontos, nem törlik el.
Csak nem értem, miért ez a fontos? Miért nem az, hogy azt tudjam, ami a szakmámhoz kell? Azt meg is érteném. De most tanulok egy csomó olyat, amire utána nem lesz szükségem, kifizetek érte 35 ezer forintot (mert ugye nem mindenki kapja vissza), gyakorlatilag csak azért, hogy megkapjam a diplomámat.
Azoknak, akik azt mondják ilyenkor, hogy ezt tudtam, amikor jelentkeztem: igen, de attól még bosszanthat, nem?
16: Nálam az online kilőve sajnos. Na meg soha nem tudtam puskázni. :/
Alapfokú német nyelvvizsgám van, de ezeréves. Na meg már ezeket a vizsgálatokat is szigorították. Mindenesetre nem hinné el senki, hogy nem tudok nyelvet tanulni, miután németből az alapfokú megvan.
Nem kihúzni akarom magam alóla, csak a legegyszerűbb megoldást keresem. Ahol a legnormálisabb feladattípusok vannak, ahol a legkönnyebben meg lehet szerezni a bizonyítványt, és nem az számít, tudok-e három percig beszélni az időjárásról, vagy a költészetről...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!