Valóban meg lehet tanulni napi 100szót?
Most nem arra gondolok, hogy mennyire unalmas vagy nem unalmas, vagy hosszú távon van e értelme vagy nincs , hanem hogy valóban lehetséges e egyik napról a másikra memorizálni 100 idegen szót.
Legyen az bármi, angol, német, franci, spanyol vagy yoruba...
Mert nekem ez nem megy, viszon több helyen olvastam ahol tök természetesen írnak arról hogy ez lehetséges.
Én vagyok ennyire buta, vagy az én agyam ilyen gyenge vagy másnak is fura ez a kijelentés hogy napi 100 szó tök termlszetes?
Szerintem napi 20-30 reálisabb. Az szavakat példamondatokkal együtt kell gyakorolni, ismétletelni, stb. Amúgy az alap (mindennapi) nyelvi szókészlet kb. 3000-5000 szóból áll, szóval azt pár hónap megtanulni csupán.
A ritkább szavakat, passziv szókincset sokéves olvasással lehet elsajátitani.
persze hogy mindenütt ezt írják, tele a net ilyen kamu nyelvtanítási izékkel.
igazából a legpraktikusabb napi tíz vadonatúj, az előző napi tíz ismétlése, és az azt megelőző napról megmaradt egy-kettő, amire másnap még nem emlékeztél.
Bemagolod, holnapra elfelejted.
Szavakat tudni nem eleg, mondatokat alkotni belole, helyes nyrlvtannal is tudni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!