Segíti -e az angol nyelvtanulást a film- és sorozatnézés?
Jelenleg A2-es szinten vagyok, ezen a szinten nem tudom hogy érdemes -e a filmeket és sorozatokat angolul nézni, esetleg angol felirattal? Vagy B2 szinttől érdemes csak?
Illetve segítheti -e a nyelvtanulást ez? Egyébként tanulom a nyelvet, napi 1 órát foglalkozom vele.
egyelőre még magyar felirattal nézd őket. már így is segíthet a kiejtésben, a szavak felismerésében, a hangsúlyozásban. plusz egyer több dolgot fogsz megérteni a szövegből, ami motiválhat.
b1-b2 környékéről érdemes szerintem angol felirattal nézni, mert akkor már van akkora szókincsed hogy megérted a szituációkat még ha egyes szavakat nem is.
a hallás utáni szövegértésre ez tök jó, meg a passzív szókincset is fejleszti, de pl a kommunikációban csak ez nem segít, mert nem használod aktívan.
őszintén én ezt nem nyelvtanulásnak fognám fel, hanem kikapcsolódásnak inkább.
Igen. En mar jo ideje angolul, angol felirattal nezek filmeket, sorozatokat. Most probalom elhagyni a feliratot, hogy hallas utan menjen az ertes, de nagyon farasztonak talalom. Egy ido utan semmit sem fog fel az agyam.
Viszont azt tanacsolom, hogy ne legy lusta egy egy szot a forditoban megnezni, ha angol felirattal nezel vmit.
Vagy nezz olyat, amin alapbol lehet allitani magyar vagy angol feliratot, es egyes jeleneteket nezz meg mind a kettovel. En evekkel ezelott ugy csinaltam. Most kb c1-es szinten vagyok. Konyveket is szoktam olvasni angolul. Sajnos akinek a hallasa alapbol nem a legjobb, mint nekem, annak tobb idot kell raszannia.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!