Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Japán nyelvtanulás?

Japán nyelvtanulás?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy milyen nyelvkönyveket ajánlotok japán tanuláshoz?

Nem kell magyarnak lennie, szívesen tanulok angol nyelvű könyvből is. Sok helyen olvasgattam már a témában, de inkább tapasztalatokra lennék kíváncsi. Főleg azért hogy melyiket éri meg esetleg megvenni.

Valamint tudtok e olyan japán olvasmányt ajánlani amit be tudok szerezni (és nem manga), hogy a fordításával növeljem a szókincsem. Ebben a témában eléggé tanácstalan vagyok, hogy honnan éri meg a japán regények rendelése és hogy esetleg van e rá itthon lehetőség vagy külföldről kell beszereznem.

Köszönöm a válaszokat!

2021. febr. 6. 09:28
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Pedig mangával lenne érdemes kezdeni a gyakorlást - a fiatalabbaknak szóló történetekben (shoujo, shounen műfaj) a kanjik mellett mindenhol van furigana is (pici szótagírás) a könnyebb olvasás érdekében. A regényekre ez nem mindig jellemző.
2021. febr. 6. 11:41
 2/6 anonim ***** válasza:
Szerintem a Genki elég jó. Bár attól is függ, hogy hobbiból tanulod-e, vagy tényleg szükséged van rá/ebből szeretnél megélni. Én fakultatív egyetemi kurzuson ezzel kezdtem, mindenkinek ajánlom. Ha nem csak hobbi, akkor nyilván haladó könyvekre is szükséged lesz a későbbiekben, de a Genki jó alapozó.
2021. febr. 7. 20:40
 3/6 anonim válasza:
56%
Nyelvtanárként azt javaslom, hogy érdemes lehet kísérletezni, és minél többféle könyvet, anyagot használni a tanuláshoz. Nincs tökéletes könyv, van ami a nyelvtant magyarázza szuperül, van, ami a beszédre megy rá, de nagyon kell vigyázni, hogy nehogy rossz beidegződések maradjanak meg Benned,(pl.tipikus sablonok: Az én nevem xy. Ilyet magyarul sem mondunk válasznak, ha megkérdezik,"Hogy hívnak?") Fontos,hogy sokat olvass eredetiben japánul, és nézz filmeket, híreket is japán csatornákról. A másik nagy hiba, hogy az udvariassági szintekkel, és a viselkedési szokásokkal kevés tankönyv foglalkozik elég alaposan, pedig Japán tipikusan az az ország, ahol többet érsz egy jókor megejtett fejbiccentéssel, és egy kis hallgatással, mint száz egymás után eldarált nyelvtanilag tökéletes mondattal, de nem megfelelő hangsúlyokkal,gesztusokkal. Az angollal ellentétben itt sokszor érdemes elhagyni az alanyt is a mondatokból, ha egyértelmű,hogy kire vonatkozik. Főleg az "én", és a "Te" személyes névmásokat. A mangák eredeti japán nyelven pedig nagyon jó segítségek lehetnek, ha vizuális típus vagy, a furiganák segítségével gyakorolhatod a kanjik helyes kiejtését az adott helyzetekben, könnyen szerezhetsz szókincset. Sok japán fiatal is ezekből gyakorol. Kezdőknek különösen ajánlottak, persze emellett jó, ha regényekkel is megpróbálkozol.
2021. febr. 9. 14:28
 4/6 anonim válasza:
69%
Fontos, hogy legyen a telefonodon, gépeden mihamarabb japán billentyűzet, hogy szokd. Szótárként az egyik legjobb a jisho.org . Telefonos appok is segíthetik a tanulásodat.
2021. febr. 9. 14:31
 5/6 anonim válasza:
2021. febr. 9. 14:33
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Szókincsbôvítéshez ajánlom ezt az egyszerû nyelvezetû, furiganázott híroldalt. Rövid cikkek, változatos témák, rendszeresen frissül. A személynevek, helységnevek stb. más színnel vannak írva, hogy ne akadj fenn rajtuk:

[link]

2021. febr. 10. 04:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!