A duolingo meddig visz el az eszperantóban?
10
Mindketten tudjuk, hogy mely szakok egyikén lehet. Amit biztosan tudok, hogy nem mérnök és nem orvos. Vidéki egyetemeken - talán még pár gyérebb budapestin is - viszont hozzád vágják a közgáz diplomát ha "végigseggeled" az egyetemet.
"Mi az, hogy nem tanultál? MINDEN szöveg angol lassan Magyarországon is körülötted. Szinte kikerülhetetlen."
A német nyelv mond neked valamit? Lehet semmit mert te meg azt nem tanultál.
"7-8 hónap alatt megvan a középfok, ezt garantálom. Még ha nem is tanultál angolul, valami lehet a fejedben, mert mindenhol angol szöveget olvasol egész nap."
Nekem az a 7-8 hónap sok, 3 hónapom volt mert kellett a papír a mesterre jelentkezéshez. Had ne magyarázkodjak már hogy miért ekkor csináltam és nem akkor. Mi közöd hozzá amúgy?
"És minek leszel a mestere? Milyen bsc-t tudtál te végigcsinálni úgy, hogy konkrétan nehézségeid vannak egy nyelv megtanulásával? Ez a legkönnyebb része. Tényleg kíváncsi vagyok milyen karon vagy, mit tanulsz, és milyen piacképes tudást szereztél a képzés alatt."
Kereskedelem marketing szakot végeztem alapképzésen és most kerültem be MLA Marketingre a METU-ra. Bocsi 68 volt a ponthatár nem is 70. ;)
Sok sikert neked is!
Neked amúgy megvan már az érettségid?
"A német nyelv mond neked valamit? Lehet semmit mert te meg azt nem tanultál."
Teljesen mind1, hogy milyen nyelvvizsgát csinálsz. A németet is megcsinálhatod, de úgy se beszélsz, tehát ezt kár is volt leírnod.
"Nekem az a 7-8 hónap sok, 3 hónapom volt mert kellett a papír a mesterre jelentkezéshez. Had ne magyarázkodjak már hogy miért ekkor csináltam és nem akkor. Mi közöd hozzá amúgy?"
Mi az, hogy 3 hónapod volt? Nem jutott eszedbe az elmúlt években, hogy talán kéne egy idegen nyelv? Ami igazából még a diplománál is fontosabb? :D Amúgy semmi közöm hozzá. Te kardoskodsz olyan dologgal amiben nincs igazad.
"Kereskedelem marketing szakot végeztem.."
Így legyen ötösöm a lottón, köszönöm szépen. Vagy bölcsészre vagy turisztikára tippeltem volna még. És marketingre mentél tovább. Nájsz. Tehát SEMMILYEN piacképes szakmád nincs, csak egy vagy a több ezer szerencsétlen közül, aki azért megy egyetemre, mert azt hiszi ha diplomája lesz, akkor nem kell majd dolgoznia. Pontosan tudtam, hogy ilyen választ fogok kapni tőled.
Amúgy dícséretes, hogy egyetemre jársz, és hogy hajtod a gyerek és család mellett... de túl nagy arcod van mellé, hisz a nyelv a minimum. Egy IGAZI képzésen (pl valamilyen mérnök), a legkevesebb az, hogy idegen nyelven beszélsz. Minél nehezebb egy képzés, sajnos annál többet ér, mivel amihez mindenki ért, azt nem fizetik meg. És sajnos már angolul / németül is beszél MINDENKI.
Az írásodból teljesen lejön az, hogy csak presztizsből csinálod ezt az egészet, és elmentél a legkönnyebb szakra amit meg lehet csinálni.
"Tehát SEMMILYEN piacképes szakmád nincs, csak egy vagy a több ezer szerencsétlen közül, aki azért megy egyetemre, mert azt hiszi ha diplomája lesz, akkor nem kell majd dolgoznia. Pontosan tudtam, hogy ilyen választ fogok kapni tőled."
Tévedsz mert jelenleg is ebben dolgozom és a munkahelyemen való előrelépés miatt is kezdtem bele a mesterbe, mert így magasabb pozíciót és bért kapok. Teljesen mindegy hogy te vagy éppen más milyennek írja le a szakmámat a lényeg az hogy megfizetik, ráadásul rendesen. Ez már eldöntött, de köszi hogy aggódtál.
"Mi az, hogy 3 hónapod volt? Nem jutott eszedbe az elmúlt években, hogy talán kéne egy idegen nyelv? Ami igazából még a diplománál is fontosabb? :D Amúgy semmi közöm hozzá."
Mostmár megtehetem majd hogy 7-8 hónapig tanulok egy nyelvet, a németet és nem az angolt, úgyhogy úgy is lesz. A diplomám megvan a munkahelyemen is elértem amit szerettem volna így mostmár ráérek nyelvet tanulgatni. :)
"Tehát SEMMILYEN piacképes szakmád nincs, csak egy vagy a több ezer szerencsétlen közül, aki azért megy egyetemre, mert azt hiszi ha diplomája lesz, akkor nem kell majd dolgoznia. Pontosan tudtam, hogy ilyen választ fogok kapni tőled."
Én leírtam milyen szakmám van és hogy mire hová vettek fel. Te elárulod amit előzőleg is kérdeztem az utolsó sorban? Végülis nem szükséges, lejött minden.
Nagyon savanyú a szőlő.
Biztos csak egy kis csicska érettségire készülő szájkaratés kölyök vagy aki az online tanulás miatt már begőzölt a fotelben.
Javaslom hogy aludj inkább mert holnap ismét suli és ilyen lelkiállapotban amilyenben vagy még a kettes sem lesz meg.
#14 ismét,
Neki is bejött, mint nekem....olvassátok csak! ;)
Szoftverfejlesztéssel foglalkozom, 460 nettóval. A mérnökinfót 2 év után ott hagytam, mert kibuktam. Igen, elismerem. Baromi nehéz volt. Viszont nagyon ismerőst szereztem, és pontosan tudom, hogy ezeket a marketing / turisztika szakokat féllábon is elvégeztem volna, mivel voltak olyan ismerőseim akik ilyenekre jártak.
Én csak azt mondom, hogy ha neked a munkádhoz kell a mester (eleve milyen munkahely az, ahol papírhoz és nem tudáshoz kötik a feltételeket) akkor is felmerül a kérdés, hogy egyrészt miért, másrészt mi lehet ennyire professzionális marketing meló, amihez idegennyelv sem kell. Csak nem valami állami cégnél dolgozol? Tényleg kíváncsi vagyok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!