Az északi nyelvek kiejtése nehezebb, összetettebb, mint pl a németé, de a nyelvtanuk nagyjából hasonló nehézségű.
2021. jan. 20. 21:40
2/9 anonim válasza:
Ha tudsz már angolul/németül, akkor kifejezetten könnyű. A kiejtésük is egyébként könnyebb egy magyar anyanyelvűnek, mint pl az angolé.
2021. jan. 21. 14:59
3/9 A kérdező kommentje:
Angolul majdnem anyanyelvi szinten beszélek.
Németül nem tudok.
Beszélek ezen kívül más nyelveket, de nem skandinávokat.
Köszi a választ egyébként. :)
2021. jan. 21. 15:27
4/9 anonim válasza:
2-es: "A kiejtésük is egyébként könnyebb egy magyar anyanyelvűnek, mint pl az angolé"
Hát, tonális nyelvekről lévén szó, nem gondolom, hogy az angolnál könnyebb lenne ezek kiejtésének megtanulása egy magyar anyanyelvű számára, sőt. Persze, konyhaszinten bármelyiket könnyű megtanulni ;)
2021. jan. 21. 16:07
5/9 anonim válasza:
#4 nekem személy szerint könnyebb és a volt csoporttársaimnak sem volt semmi baja a kiejtéssel, szemben azzal, amilyen szörnyű akcentussal sok magyar az angolt beszélni...a tonalitásra hamar rá lehet érezni, jó kis dallamos nyelv :D Legalábbis a norvég, én azt tanultam, diplomám is van belőle, nem épp konyhanyelvi tudás.
2021. jan. 22. 09:11
6/9 anonim válasza:
A legkonnyebb kiejtese sztem a norvegnak van , utana a sved. A danok vhogy teljesen furan ejtenek ki mindent:)
En tanulok norvegul es szoktam a translate.google.com-on szorakozgatni; beirok egy mondatot angolul, majd meghallgatom norvegul, svedul es danul. Hasznos. Nyilvan igy nem fogsz megtanulni de kiejtesben sokat segit.
2021. febr. 12. 18:32
7/9 anonim válasza:
Dánul kezdtem el magántanárral tanulni, így erről tudok nyilatkozni. A kiejtés? Az baromi furcsa elsőre. A tipikusan az a nyelv, hogy másként írod és másként ejted. Olyan szempontból nehéz nyelv, hogy ennél jobban le kell ülnöd megtanulni a dolgokat, mert máskülönben véged. De nem olyan nehéz, mint elsőre tűnik, nekem eddig 6 tanórám volt és már elég sokat tudok a 0hoz képest.
2021. márc. 7. 13:31
8/9 anonim válasza:
#7 azóta végül folytattad a dánt? Ha igen milyen volt?
jún. 22. 16:47
9/9 anonim válasza:
8:
Nem folytattam. Kiköltözni nehézkes, itt Magyarországon meg annyira nem tudnád hasznát venni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!