Origó januári vizsga eredmények?
19-es!
Nekem az olasz 3. idegen nyelvem, '19 májusában kezdtem el tanulni és most januárban raktam le a B2-t (idén még nagyon szeretnék egy felsőfokot is). Angolt gimiben tanultam, akkor nem nagyon vettem komolyan, a 4. év végére lett egy nem túl erős középfokúm, de utána nagyon nekiültem és fél év alatt leraktam a C1-et, jó eredménnyel. Az első idegen nyelvem a német volt, már általános iskola 1. osztályától kezdve azt tanultam, plusz német tagozatra is mentem középiskolában, de egyrészről sajnos nem is szerettem, másrészről nem voltak jó tanáraim, gyakran cserélődtek, volt aki csak fél évet tanított minket, de 2 évnél tovább senki nem maradt. 12. év végére úgy lett meg a középfokúm, hogy szerintem soha nem álltam olyan szinten, mint például most olaszból, de soha nem is foglalkoztam vele annyit, még a kötelező minimumot is, ha lehetett elsumákoltam (házi írás). Most így látva, hogy más idegen nyelvből egy kis szorgalommal és lelkesedéssel milyen hamar el lehet jutni egy jó szintre, kicsit rosszul érzem magam, mert ha anno többet foglalkozok vele, most lehet lenne egy jó német tudásom is. Gondolkodom is rajta, hogy újra nekiülök, most már azzal a hozzáállással és módszerrel, ahogy az angolt vagy olaszt is tanultam/tanulom.
Utolsó válaszoló, hogy lehet ennyi nyelvet ilyen szinten megtanulni? Mi a titka? Mit javasolnál nekem, hogyan kezdjek neki egy alapfokú angol nyelvvizsga után? Középfokút szeretnék belőle. Milyen könyvekből tanuljak?
Köszönöm ha válaszolsz!
20 és 23-as!
Elképesztően ügyesek vagytok! Méghozzá ilyen rövid idő alatt...
Lassan 11 éve tanulom a németet, második idegennyelvem az olasz, és ömszorgalomból tanulom az angolt, mert azt szeretem a 3 közül a legjobban. :) Olaszból tuti nem lesz nyelvvizsgám, németből se hinném (nagyon rosszak a tanáraim, egyik nem akar tanítani, másik neg nem tud), viszont az angol tervben van. :D
Köszi a válaszaitokat!
Én nekem első nyelvem az angol, van belőle B2 írásbelim most viszont az sajnos nem számít mert emeltezek belőle ezért kellett egy 2.nyelvet is választanom ami nekem anyanyelvem szinte. Következőleg C1re megyek márciusban csak biztosra mentem a B2vel. Én tanultam németet 2 évig de egyszerűen nem kötött le és fiatal voltam,nem vettem komolyan így csak egy B2es írásbelit csináltam ami sikeres is lett de mire ott tartottam hogy a szóbelit is megkéne csinálni már elfelejtettem olyan szinten/elszoktam. Tehát sajnálom majd a későbbiekben én is ráfekszek a 3.vizsgámra ha leszek olyan szinten szóban:)
Mindegyiket origónál csináltam és mindegyik sikeres nekem nagyon jo tapasztalataim vannak veluk szemben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!