Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Nyelvtanulás otthon?

Nyelvtanulás otthon?

Figyelt kérdés

21f

Megszeretnék tanulni tökéletesen angolul,németül és franciául. az idő nem lényeg , 9 éves koromtól tanulok angolt meg iskola utan is , igaz 3 ev utan eleg sok minden kiesett 0 angolt hasznalva, kis gyakorlassal es angolul beszelgetve online fejlodtem. Arra gondoltam hogy sorozatokbol & filmekből tanulnék. Plusz egy szó applikácio mellett. 15 eves koromtol napi szinten neztem animét japán szinkron es magyar felirattal nem azt mondom hogy beszelek japanul de nagyon nagyon jol megertem, kovetkeztetes kepp az angolt legalabb eltudom olvasni nem ugy mint a japan kanjit😅 , elsőnek angol szinkron es magyar felirat utana forditva majd . Ugyan ez a többi 2 nyelvvel szerintetek?

2021. jan. 6. 21:19
 1/5 A kérdező kommentje:
És nyilván egy nyelvet egyszerre
2021. jan. 6. 21:22
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Lehetséges, ismerek egy lányt aki otthon sajátított el eddig már legalább 5 nyelvet.

De javaslom késöbb használj majd nyelvkönyveket is. Főleg a nyelvtan miatt. (Németből a "kis német nyelvköny"-et ajánlom, szerintem a nyelvtani dolgokat jól leírja.)

2021. jan. 7. 00:13
 3/5 anonim ***** válasza:
A nyelvtan is nagyon fontos, főleg a franciánál és a németnél. Anélkül sokáig nagyon hibásan beszélnél.
2021. jan. 7. 11:02
 4/5 anonim ***** válasza:

Franciául még minimálisan sem lehet filmekből, sorozatokból megtanulni.

A nyelvtanról már nem is beszélek, de a kiejtés és az írás között akkora különbségek vannak, hogy olvasás nélkül soha nem fog menni.

2021. jan. 8. 08:57
 5/5 anonim válasza:
angolt lehet igy, de a többit nehezebb.. legalábbis nekem ! de angolt én is igy tanulok meg játékokból tanultam sokat
2021. jan. 21. 09:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!