Sikerülhet otthon megtanulni az angolt?
Nyelvvizsgához érdemes lenne vizsgafelkészítőre is járnod, ahol az egyes feladattípusokat átveszitek.
Sok múlik a feladatok értelmezésén a nyelvvizsgán, nem elég csak maga a nyelvtudás.
Pontokat veszíthet az, aki ott szembesül azzal, hogy mit is kell csinálni.
2020. okt. 26. 13:12
A vizsga előtt fél évvel már legyél azon a szinten, és akkor már csak a vizsga tipusfeladatokra koncentrálj, azaz intenzíven gyakorolj. De ha nincsenek meg a megoldókulcsok, akkor mégis szükséged lesz valakire, aki átnézi. (És elmagyarázza, ha valamelyik válasz nem helyes, hogy miért.)
Addig viszont rengeteget olvass. Főleg ifjúsági regényeket és angol nyelvű kötelezőket.
2020. okt. 26. 13:57
3/11 A kérdező kommentje:
És olvasás elég egyedül vagy még mivel gyakoroljak? Nézek gyakran youtube videókat angolul, de ezen felül még mi kell?
Szerezz olyan barátokat, akikkel angolul beszélgetsz. Akik nagyon jók angolból, és az se baj ha magyarul viszont nem tudnak. Például keress fel polyglot klubokat. Ismerkedj össze turistákkal. A lényeg, hogy minden alkalmat ragadj meg, ne legyél szégyenlős. :)
2020. okt. 26. 15:18
érdemes a kiválasztott nyelvvizsga honlapján körülnézni, sok helyen tesznek fel nemcsak próbafeladatokat, hanem vizsgatippeket is az egyed feladatokhoz. Pl. milyen trükköket érdemes bevetni az olvasási szövegértésnél, vagy éppen hogyan építs fel egy jó íráskészségszöveget. De tény, hogy tanárral egyszerűbb dolgod lenne.
2020. okt. 26. 18:00
6/11 A kérdező kommentje:
Nyelvtanárra nincs pénzem. Szóval akkor azt mondjátok hogy nézzék filmeket, olvassák sokat angolul, beszéljek barátokkal vagy akár egyedül angolul és csináljam meg a nyelviskolák próbafeladatát. Napi 1 óra ebböl elég?
Az attól függ, mikorra tervezed a nyelvvizsgát, és pontosan hol vagy jelenleg az anoltudásban.
2020. okt. 29. 15:35
8/11 A kérdező kommentje:
10 éve tanulok angolt. A környezetemben sokaknak sikerült már. És nyárra vagy jövő ősz
A régebbi egységes vélemény az volt, hogy nulláról két tanéves (heti kétszeri) nyelviskolás képzés (persze, ahhoz heti kettő felkészülési nap is jár) kell a középfokúhoz. Azóta a követelményeket lejjebb vitték, mert ugye, a mondás szerint a Földön a népesség növekszik, de az intelligencia mennyisége állandó.
Úgyhogy az a kérdés, hogy mivel is telt el az a 10 év...
De rengeteg nyelvvizsgaközpont van, és mindegyik honlapján vannak próbavizsgák, szóval nem lehet probléma felmérni a tudásodat
A filmnézés az jó kiegészítésnek, de nem a tanulás fogalom helyettesítésére. Arra kb annyit ér, mintha felirat nélküli némafilmet néznél, zongorakísérettel.
2020. okt. 29. 18:43
Az a tíz év nem mérvadó, ezt hagyjuk, az elején vettetek angolul az ABCt meg pár szót pl asztal szék aztán harmadik negyedikben sorra került az I am You are aztán egy kis present simple. Szóval nem fontos ezt egyáltalán hangsúlyozni. Meg azt sem, hogy körülötted sok embernek sikerült. Egyik sem mutat meg semmit a te teljesítményedrol. Kb akkor vagy ott, hogy felirattal meg tudsz nézni egy kb 45 perces részt egy sorozatból angolul, egy-két alkalommal max visszatekersz vagy pár percre raksz fel angol feliratot. Én megvettem céltudatosan az ECL vizsgakonyvet, mert arra a vizsgára készültem, megcsináltam az összes feladatot ( van hozza megoldókulcs) és elég jól sikerült a nyelvvizsgam. Ezen kívül csak angolul kerestem rá arra a neten ami éppen érdekel, pl pszichológia stb illetve a We Heart It-en találtam sok tanulos motivációt angolul. Egyébként őszintén sajnálom, hogy a tanár nem jöhet szoba, mert nekem rengeteget adott az, hogy heti egyszer jártam eg jó magantanarhoz aki profin beszélte a nyelvet
2020. okt. 30. 01:09
További kérdések: