Hogyan tanuljak angolul minden nap?
1es: és a fordítási gyakorlatokat hogyan tudja leelenőrizni? Attól, hogy nem szó szerint ugyanazt írta le, mint az esetleg meglévő fordított szövegben, az nem jelenti azt, hogy hibás amit ő írt, de azt se tudja sehogy megállapítani, hogy helyes-e. Nem lehet leírni ugyanazt a mondatot többféleképpen, úgy, hogy a jelentése nem változik és helyes marad nyelvtanilag is? Akkor meg hogyan ellenőrizze, hogy helyesen fordított-e?
Ezt egyedül nem lehet gyakorolni. Tanulni lehet olvasással, videók nézésével, podcastok hallgatásával, de ahhoz, hogy ellenőrizni is tudd a tudásodat, kell valaki, aki ellenőrzni.
Olvassál, és amit nem értesz, hogy miért úgy mondták, annak nézz utána. Az már úgyis szerencse kérdése, hogy ha te még csak a vízilóról olvastál, de az űrrakétáról nem, és elmész nyelvvizsgázni, ott meg Marsutazásos cikket tesznek eléd. Egy idő után ez jobb lesz, de aki egy év után akarja megmérettetni magát, annál a rizikó még marad. Mindenesetre minél többfélét és többet olvasol, annál jobb lesz neked. Szedjél le a scribd-ről egy csomó National Geographic-et, meg kezdd el olvasni a The Times-t, az egy hónapig ingyenes, aztán tárj át a The Telegraphra, az is egy hónapig ingyenes...
Ezektől persze sem beszélni, se beszédet érteni nem fogsz tudni jobban, beszédértésre hallgass rádióműsorokat, abból van rengeteg, itt van a BBC Radio 4 egyik agytágító műsora, 30 évre visszamenőleg megvannak az epizódok:
Beszédben csak partnerrel lehet fejlődni.
C1-es nyelvvizsgára való felkészülésemkor átnyálaztam az 1000 kérdés 1000 választ hogy nagyjából mire számítsak majd, szabadidőmben sorozatokat néztem angolul angol felirattal, na meg a híreket nyomtam ezerrel, olvastam, hallgattam őket. Vedd körül magad minél több angollal, angolul informálódj stb.
C1-nél nyelvtani, szókincsbeli finomságok is vannak, ezekhez segítenek az előbbiek + az internet adottságait mindenképp használd ki :) nyelvtanhoz nekem C1-es nyelvtant tartalmazó könyvek nyújtottak segítséget.
A C1 nem ördögtől való amúgy, ha megvan a B2 onnantól már nem nehéz a C1-re felkészülni - sőt, nekem például a C1 szóbeli könnyebb is volt, mint a B2.
Sok sikert!
en szivesen gyakorolnek veled, ha gondolod:)
(bar nekem nincs nyelvvizsgam, de szeretnek majd)
19/L
#7: >>en szivesen gyakorolnek veled, ha gondolod:)
(bar nekem nincs nyelvvizsgam, de szeretnek majd)
19/L<<
Ezt kinek írtad?
Nekem sincs nyelvvizsgám, és nem is akarok, ha már eddig elboldogultam nélküle.
46/F
8. szerinted vaaajon kinek írta? Hmm... nehéz ügy... esetleg mondjuk talán... a kérdezőnek???
Miért írta volna neked? Te írtad, hogy gyakorolnál, tanulnál? Hajj... 46 évesen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!