Hogyan tanuljak meg tökéletesen angolul?
Én 12 év alatt tanultam meg iskolában annyit, hogy am/is/are, meg ing-es alak. Ennyi.
Miután befejeztem a gimit elhatàroztam, hogy megtanulok angolul, már van némi tudásom.
Angolul van egy csatorna, az a neve, hogy ,, Könnyen, gyorsan angolul". Nagyon jól elmagyarázza a nyelvtant, szótanulàs is van benne és tippek is. Sok féle lecke van, mind csoportosítva. Én jelenleg a leghosszabbat veszem, de tervezem mindet átvenni, majd a Duolingot is kivinni. Emellett nyilván tanulok még szavakat, olvasok minél több szöveget, és videókat nézek angolul.
Neked esetleg még ajánlom az angol levelezést, forgalmazás írást (csak legyen olyan, aki kijavítja neked), és film nézést.
"a nyelvtanra "senki" sem tanított meg"
Miért van idézőjelben, hogy "senki"? Valaki mégiscsak megtanított?
"Hogyan tanuljak meg tökéletesen angolul?"
Esélytelen, mivel nem angol anyanyelvűnek születtél.
"A cél mindenképp egy felsőfokú nyelvvizsga lenne"
Ahhoz nem kell tökéletes nyelvtudás.
"hogy bármilyen helyzetben megértessem magam, magyarul a szabad beszéd"
Ehhez akár középfok is elég lehet (megfelelő szintű bátorsággal :D), hacsak nem arra gondolsz, hogy egyetemi székfoglaló előadásokat is angolul akarsz tartani (de gondolom, ilyen gondjaid nincsenek).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!