Ha napi szinten tökéletesen beszélek angolul, akkor nyelvvizsgához kell járnom oktatásra vagy elég a vizsgára beülni?
Én 0 tanulás után mentem be a felsőfokú nyelvvizsgára és megvolt. :p
A középfokúra még készültem 5-6 évvel korábbban kisikolásként, de kvázi túlkvalifikáltnak éreztem magam.
A tanárok jobbra-balra fognak ájuldozni 0 tanulás után is, hogy milyen folyékonyan beszélsz és választékos modorban, ha valóban anyanyelvi szintű vagy.
Ha gondolod fusd át a típusfeladatokat és jöjj tisztába, hogy melyiken mit várnak. Nyilván egyik sem haladja meg egy általános iskola alsós irodalomóra szintjét - mondjuk a képről beszélésnél tudj fogalmazást rögtönözni, dobj be egy-két jól hangzó angol frázist amit ismersz; tesztnél az alapvető nyelvtani szabályokkal ne állj hadilábon, hallás utáni szövegértelmezésnél meg legyen valamennyi felfogóképességed.
De tényleg amúgy semmi extra nem kell hozzá.
(Csak hogy világos legyen, hogy értettem:
Kisiskolásként még típusfeladatokat csináltam meg tesztvizsgákat a középfok előtt.
Viszont a között és a felsőfok között volt 5 év, ami közben én még idegen nyelvű munkát is végeztem, tényleg nem volt tétje csak úgy passzióból beülni egy felsőfokra, aminél a valódi anyanyelvi szint sok szinttel magasabb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!